Zo kan je ook een gigantisch LEGO-ruimteschip bouwen zonder boekje

News
maandag, 01 juli 2024 om 10:00
lego steentjes
Je hoeft met LEGO niet alleen officiële sets na te bouwen. Dat heeft een Canadese LEGO-fan bewezen, want hij heeft een gigantisch ruimteschip gebouwd.
Elke maand brengt LEGO een flink aantal nieuwe sets uit. Het Deense speelgoedbedrijf is door de jaren heen ook samenwerking aangegaan met allerlei franchises, om sets uit te brengen van Star Wars, Avatar, Super Mario en nog veel meer. En dan zijn er ook nog LEGO-sets die gebaseerd zijn op dingen uit het echte leven, zoals beroemde bouwwerken, kunst en planten.
Je zou door al die sets met instructies bijna vergeten dat LEGO natuurlijk ook gemaakt is om je creativiteit de vrije loop te laten gaan. Sommige fans zijn daarin een goede reminder, zoals de Canadees Jean-Philippe Leroux. Hij heeft namelijk een gigantisch ruimteschip gebouwd, die hij vol trots laat zien op Flickr.
Het bouwwerk heeft de naam The Empress gekregen en is maar liefst 24.000 stukjes LEGO groot. Het ruimteschip is meer dan anderhalve meter lang en heeft een gewicht van bijna twintig kilo. Het zal dus niet zo makkelijk zijn om het schip van de grond te krijgen. Al helpt het natuurlijk ook niet mee dat de motoren zijn gemaakt van plastic.

Details in overvloed

Eén van de meest indrukwekkende dingen van The Empress is de aandacht voor details die Leroux heeft aangebracht. Alleen al de motoren voor het ruimteschip zijn uitgerust met allerlei kleine onderdelen. Ook onder de bepantsering, waar de bouwer dus eigenlijk de ruimte had om te ‘cheaten’, zit het vol met details. Het is het zeker waard om alle foto’s in het album goed te bekijken.
Het is niet de eerste keer dat de Canadees indrukwekkende LEGO-bouwwerken heeft gemaakt. Zo heeft hij al eerder ruimteschepen gemaakt, maar ook een idyllisch zwanenmeer, een brug in een fantasy-setting en zelfs een pirateneiland.

Populair Nieuws