De 5 grootste LEGO sets die je nu kunt kopen

Article
vrijdag, 03 mei 2024 om 17:00
LEGO staat vooral bekend als speelgoed, maar niet elke set is echt bedoeld om na het bouwen nog uitgebreid mee te spelen. Met veel sets is het meer een kwestie van bouwen en vervolgens mooi neerzetten. Zeker als je niet in je eentje bouwt is groter bij dat soort sets soms beter, dus hebben we de grootste sets van dit moment op een rijtje gezet. Sets die officieel uit de handel zijn, hebben we niet meegteld, ook al kun je ze soms nog vinden (voor extra hoge bedragen).

UCS Razor Crest

Toen The Mandalorian voor het eerst op onze tv's verscheen had hij ook meteen een prachtig schip bij zich. Moff Gideon heeft ervoor gezorgd dat we de Razor Crest voorlopig waarschijnlijk niet meer zien, maar in onze gedachten leeft hij nog. Ook in je LEGO-collectie kan hij zijn plek innemen. Er is namelijk een mooie UCS-set van wel 6187 steentjes. 
Deze heeft elk detail dat een fan van The Mandalorian wil zien. Er is plek in de cockpit voor Din Djarin, Grogu en eventueel passagiers. Ook zijn er wat ongure types die door Mando zijn opgepakt en in carbonite zijn gegooid. De kleinere versie uit 2020 was al een mooie set, maar deze versie mag absoluut niet ontbreken in de collectie van een Mandalorian-fan.

UCS AT-AT

Door de UCS-lijn is Star Wars een beetje hofleverancier aan lijsten van grote LEGO-sets. Er zijn weinig andere thema's waarin met dezelfde regelmaat sets van dit soort formaten worden gemaakt. De AT-AT uit The Empire Strikes Back is een imposante machine en dus zal het niemand verbazen dat een UCS-versie ook flink veel steentjes telt. Met deze set mag je maar liefst 6785 stukjes LEGO aan elkaar vastmaken. 
Dat hadden er een stuk minder kunnen zijn. De UCS-lijn leent zich vaak niet zo goed voor een interieur. Maar voor de AT-AT zijn artbooks en dergelijke geraadpleegt om erachter te komen hoe hij er van binnen uit hoort te zien. De meegeleverde Snow Troopers kunnen dan ook daadwerkelijk in de AT-AT plaatsnemen.

UCS Millennium Falcon

Detail is belangrijk in de LEGO Star Wars Ultimate Collector Series. Dat levert vanzelfsprekend ook enorme sets op, helemaal als je het hebt over één van de meest iconische schepen uit de franchise, dat ook nog eens vol zit met kleine details. De Millennium Falcon heeft inmiddels twee keer een UCS-uitvoering gekregen en beide waren toen ze uitkwamen de grootste set ooit gemaakt, al zijn ze ook snel ingehaald. De nieuwste versie uit 2017 telt 7541 steentjes.
Je bent dus op zijn zachts gezegd een poosje zoet als je deze set wil bouwen en je hebt er ook aardig wat ruimte voor nodig. Een leuk weetje over de eerste UCS Millennium Falcon is dat hij een bijzondere test onderging. Om te testen of sets niet teveel uitzetten in langdurig zonlicht, zet LEGO ze een poosje in de oven. Daar paste de Falcon niet in, dus mocht hij een tijdje in de sauna vertoeven. Of dat met de nieuwere enorme sets nog steeds het geval is weten we niet, maar het is een leuk beeld.

Titanic

De Titanic deed haar naam ook eer aan, want het schip was één van de grootste die rederij White Star Line in gebruik had. Dat gebruik was zoals we allemaal weten van korte duur. Alle eigenschappen die het schip onzinkbaar hadden moeten maken waren niet opgewassen tegen de totaal onverwachte situatie dat de Titanic ooit in aanraking zou komen met een ijsberg.
De ondergang van de Titanic is nog steeds de dodelijkste scheepsramp die zich ooit in vredestijd heeft voltrokken. Onbedoeld gevolg is natuurlijk dat de Titanic ook één van de meest herkenbare schepen ooit is geworden en het is een mooi schip. De 9090 steentjes tellende LEGO-set is een waar pronkstuk als je van scheepvaart houdt. Zelfs op die schaal gaan er nog details verloren, maar het is toch onmiskenbaar de Titanic.

Eiffeltoren

Zeg je Parijs, dan zeg je Effeltoren. Eigenlijk zou hij niet al te lang na de wereldtentoontelling waarvoor hij gebouwd werd weer worden afgebroken, maar dat is er nooit van gekomen. Nadat de toren af was, was hij ruim 40 jaar het hoogste gebouw ter wereld, dus het is niet meer dan logisch dat er ook flink wat steentjes in de LEGO-set zitten.
Dat is ook zeker het geval, want de LEGO Eiffeltoren telt 10.001 steentjes. Gelukkig is hij lang zo zwaar niet als de echte eiffeltoren. Dat is dan toch een voordeel van plastic ten opzichte van staal.

Populair Nieuws

Laatste Reacties