Iconische auto van F1-legende is nu een gigantisch LEGO-model

News
vrijdag, 31 mei 2024 om 12:00
LEGO heeft een lange geschiedenis van sets gebaseerd op raceauto’s. Dit jaar zijn er bijvoorbeeld sets verschenen van auto’s van Mercedes en McLaren. Nu is er nog een stapje extra gezet voor McLaren.
Er is dit jaar de nodige aandacht voor F1-legende Ayrton Senna. Het is namelijk 30 jaar geleden dat hij omkwam bij een ongeluk tijdens de GP van Imola. Als eerbetoon reed McLaren de GP van Monaco met een speciale livery in de kleuren van Braziliaanse vlag en Senna's naam op de acherkant van de auto.
Ook verscheen er eerder dit jaar al een LEGO-set gebaseerd op de iconische McLaren MP4/4. Deze auto, waarmee Senna in 1988 kampioen werd, is één van de meest dominante F1-auto’s ooit gebouwd. Jarenlang had de MP4/4 het record in handen voor de meeste gewonnen races in een seizoen. Dat werd pas in 2023 gebroken door de RB19 en Max Verstappen. LEGO heeft hem nu voor een tweede maal nagebouwd.
LEGO Icons McLaren MP4/4 en Ayrton Senna - 10330 Image
LEGO Icons McLaren MP4/4 en Ayrton Senna - 10330
EUR65.97
Op voorraad
Koop op bol.
LEGO heeft de MP4/4 nu voor een tweede maal nagebouwd. Dit keer is het alleen geen LEGO-set die je kunt kopen. Het is een model van 400,000 steentjes, dat de commercieel verkrijgbare set uitvergroot naar het formaat dat de auto in werkelijkheid had. Het model is vrij trouw aan de werkelijke auto, maar het logo van toenmalig McLaren-sponsor Marlboro is weggelaten.

Waar kun je de LEGO MP4/4 zien?

Tot dusver zijn er alleen beelden van het model gedeeld via social media. Maar het is waarschijnlijk dat de auto ook ergens fysiek te bewonderen zal zijn. Het zou bijvoorbeeld meegenomen kunnen worden naar een Grand Prix, of een promotie-evenement.
Het is trouwens niet de eerste keer dat LEGO dit jaar een F1-auto op ware grootte namaakt. Eerder werd de Mercedes W14 bijvoorbeeld opgebouwd uit bijna 193.000 steentjes. Vanwege de slechte prestaties van die auto in het seizoen van 2023 werd Mercedes alleen hard uitgelachen toen dat LEGO-model werd onthuld.

Populair Nieuws