‘Huidige CEO wil Disney verkopen’

News
donderdag, 24 november 2022 om 10:30
disney plus logof1628271403
Disney behoort tot de absolute top van entertainment, als je het hebt over macht en geld. Voor velen zal het bijna niet voor te stellen zijn dat het bedrijf niet meer bestaat, maar er gaan nu stemmen op dat de huidige CEO Disney wil verkopen. De meest waarschijnlijke koper is een passend groot bedrijf.
Onlangs deed Disney een opvallende zet door CEO Bob Chapek de deur te wijzen en voormalig CEO Bob Iger in die positie terug te zetten. Iger blijft niet lang aan: hij heeft een contract voor twee jaar en moet een opvolger zoeken. Maar een insider beweert dat dat een halve waarheid is.
Een anonieme bron die onder Iger heeft gewerkt laat tegenover The Wrap weten dat Iger de intentie heeft om Disney te verkopen. De insider spreekt van “de grootste topdeal voor de ultieme deal-maker”. Met de “ultieme deal-maker” doelt hij op Iger, die de titel kreeg door tijdens zijn eerste periode als Disney CEO Pixar, Marvel, Lucasfilm en 21st Century Fox binnenhaalde.

Wordt Disney verkocht aan Apple?

Het zou de bedoeling zijn dat Disney wordt verkocht aan Apple. De twee bedrijven hadden een goede band onder Iger. Zo heeft Disney Pixar van Apple gekocht en was Iger goed bevriend met Steve Jobs. Iger heeft ook eerder aangegeven dat hij graag eerder een fusie van Apple en Disney had gezien.
De vraag is of zo’n deal nu door kan gaan. Igers vriend Steve Jobs is overleden en Tim Cook lijkt wat voorzichtig als het gaat om overnames. Bovendien zou een fusie van twee giganten ongetwijfeld op weerstand stuiten van toezichthouders.