10 Black Friday 2022 deals om te vermijden

Article
donderdag, 24 november 2022 om 11:00
black friday 8129f1605602293
Black Friday brengt elk jaar weer allerlei goede deals op producten die normaal gesproken misschien een beetje buiten je prijsklasse liggen. Maar af en toe zien we ook deals die echt nergens over gaan. Deze Black Friday Deals van 2022 kun je beter vermijden.

FIFA 21 en 22

FIFA is jaarlijks een populaire release waarmee je misschien ook vrienden kan maken. Met zoveel spelers wereldwijd is het niet moeilijk om een groep te vinden met wie je teams vergelijkt of vriendschappelijke potjes speelt. Om daar optimaal van te genieten moet je er natuurlijk wel een beetje vroeg bij zijn.
Over korting op FIFA 23 hoor je ons dan ook niet klagen, maar we hebben ook FIFA 21 en 22 in de aanbieding gezien. Ze zijn weliswaar goedkoop (5 en 15 euro), maar je moet wel even bedenken waarom. Vrijwel iedereen zit nu in FIFA 23, dus de vorige delen zijn hoogstens interessant voor de verzamelaar.
among usf1622815052

Among Us

Soms zie je een Black Friday deal die gewoon bijna geen korting geeft. In winkels kun je de Crewmate Edition en Impostor Edition momenteel tegenkomen als deal. Maar het prijsverschil ligt ergens tussen de 5 en de 10 euro. Wil je dat betalen voor Among Us?
We hebben niets tegen Among Us, laten we dat voorop stellen. Het is een leuke game en eigenlijk is ook de inhoud van deze speciale uitgaves best leuk. Maar als je hem met Black Friday koopt bespaar je zo wienig dat het de moeite niet waard is. Je kunt het bedrag dat deze edities normaal kosten in sommige gevallen uitsparen door een betere deal op te sporen. Bovendien wijzen we je er even op dat de gewone digitale editie nog geen 5 euro kost.
horizon forbidden westf1644834324

Horizon Forbidden West voor PS5

Horizon Forbidden West is een topgame en nog voordat hij een jaar oud is, mag hij al meedoen aan Black Friday. Maar de deal is eigenlijk niet zo goed. Tenminste, als je gaat voor de PS5 editie.
Deze versie zien we namelijk voor rond de 40 euro over de toonbank gaan. Dat is een aardige korting op wat hij normaal kost, maar je kunt de PS5 versie nog goedkoper scoren. De PS4 versie heeft namelijk een gratis upgrade en die kost met Black Friday maar 20 euro. Tenzij je heel graat de letters PS5 op je hoesje wil zien, kun je beter voor de PS4 versie gaan.
lego star wars the skywalker sagaf1598555696

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga voor meer dan 25 euro

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga is een fantastische game. Maar helaas hebben we hem deze Black Friday periode voor onredelijke prijzen gezien. Verschillende winkels vragen er nog steeds 30 euro voor.
Eigenlijk is dat geen bijzonder slechte prijs voor wat de game te bieden heeft. Maar op veel andere plekken zien we de game, voor maar 25 euro. Het is prima om meer dan dat te betalen voor de game, maar als je dat deze week doet ben je met de verkeerde in zee gegaan, ook lijkt het niet veel te schelen.
gta trilogy definitive editionf1633945664

GTA The Trilogy

Als je dit jaar de winkels afstruint op zoek naar goede gaming deals kom je waarschijnlijk een keer Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition tegen. We zien hem op veel plekken voor iets van twee tientjes. Dat lijkt een mooie prijs voor drie geliefde GTA games, maar trap er niet in!
Misschien kun je je nog herinneren dat deze trilogie één van de meest beruchte releases van vorig jaar was. Er was eigenlijk geen enkel systeem waarop hij goed draaide en in veel gevallen zag hij er slechter uit dan de originele game. Is dat een jaar later gepatcht? Deels, maar het is nog steeds geen game waarvan we aanraden dat je hem koopt, ongeacht de prijs.
battlefield 2042 battlefield 6f1636980685

Battlefield 2042

Het zag er in het najaar van 2021 even naar uit dat we drie heel degelijke shooters gingen krijgen. Met Call of Duty Vanguard, Halo Infinite én Battlefield 2042 op komst kon het bijna niet anders. De werkelijkheid is dat geen van deze games momenteel een blije fanbase heeft en Battlefield 2042 is misschien wel de meest beruchte van de drie.
Maar toch durft men de game als Black Friday deal te noteren en wel voor 27,95. We hebben de game zonder “deal” goedkoper gezien. Voor die prijzen wilden we hem eigenlijk nog steeds niet hebben.
saintsrowf1650382004

Saints Row

De reboot van Saints Row is niet zo goed geslaagd. De game heeft technische problemen, maar is vooral ook niet bijzonder leuk. Het grootste pluspunt in onze review was dat je prettig kon racen, maar Saints Row is niet bedoeld om alleen als racegame ervaren te worden.
Je kunt er misschien wat popcornvermaak uit halen, dus mocht je de Black Friday deal van ongeveer 30 euro voor een exemplaar aantrekkelijk vinden, meot je er vooral voor gaan. Maar in de regel zeggen we hier toch echt dat je hem beter niet kunt kopen. Er zijn betere games die voor minder over de toonbank gaan.

DualSense + FIFA 23

Meestal zijn hardware bundels consoles met games, maar soms zie je een controller met een game. Zo kun je de DualSense en FIFA 23 in een bundel kopen. Dat is een goed idee met het oog op multiplayer en inderdaad goedkoper dan wanneer je ze los koopt. Maar met Black Friday niet altijd.
In de meeste gevallen zien we deze bundel voor ongeveer 90 euro, wat inderdaad de voordeligste manier is om FIFA 23 en een DualSense te krijgen. Maar Game Mania biedt de bundel voor 100 euro. Dat is niet alleen duurder dan elders, maar als je de game en de controller los koop bij (bijvoorbeeld) bol.com kom je nog steeds goedkoper uit. Het scheelt weinig, maar toch.
2022 04 13 samsung neo qled 8k 85qn800bf1649855655

Samsung QE75QN800B

We hebben het veel over games gehad, maar Black Friday is ook een moment waarop veel mensen hun slag slaan met televisies. Er zijn dan ook veel verleidelijke deals te vinden op tv’s in alle soorten en maten. Maar als we jou waren zouden we de Samsung QE75ZN800B vermijden.
We nemen deze even als voorbeeld, maar eigenlijk kun je alle 8K tv’s die je met korting ziet beter laten staan. Hoe hoog de korting ook is, je betaalt voor iets waar je geen profijt van hebt. Er is momenteel geen enkele game of film die daadwerkelijk 8K beelden op je scherm gooit. Je kunt beter kijken naar goede Black Friday deals op 4K tv’s.
samsung the framef1669280811

Samsung the frame QE32LS03B

Een andere tv waarvan we ons afvragen waarom je hem zou kopen is Samsung The Frame QE32LS03B. Het idee van een tv die een schilderijtje kan worden is leuk, voor als je bijvoorbeeld heel weinig ruimte aan de muur hebt. Maar deze tv is Full HD, dus 1080p.
Dat klinkt leuk, maar in een wereld waarin 4K toch echt de standaard begint te worden en waarin je bovendien vaak ver genoeg van je beeld af zit om een grote tv te nemen, weten we niet waarom je 1080p op 32 inch zou nemen. Als de korting nou heel hoog was zou het misschien nog een ander verhaal zijn, maar 60 euro op een tv die normaal nog onder de 500 zit is geen topdeal.