House of the Dragon ster werd eigenlijk afgewezen

News
donderdag, 22 december 2022 om 10:00
2021 05 06 house of the dragon targaryenf1661985075
House of the Dragon was één van de grootste tv-hits van het jaar. Onder andere de ijzersterke cast werd veel geprezen, maar die cast had er bijna heel anders uitgezien. Een belangrijk castlid was namelijk in eerste instantie afgewezen.
House of the Dragon introduceerde Milly Alcock als Rhaenyra Targaryen, maar na een paar afleveringen volgde een tijdssprong, waarna Emma D’Arcy de rol overnam. Maar de oudere Rhaenyra was bijna gespeeld door iemand anders. Dat laat D’Arcy weten in een interview met The Hollywood Reporter.
D’Arcy beschrijft het auditieproces, dat vanwage de pandemie in eerste instantie vanuit huis gebeurde. Na drie maanden van zelfopgenomen tapes kwam er uiteindelijk een uitnodiging om vijf uur lang in levenden lijve auditie te doen. De week daarna zou D’Arcy iets horen van de productie, maar er kwam geen bericht.
Uiteindelijk hoorde D’Arcy dat ze de rol waarschijnlijk niet kreeg, waarna de telefoon even een weekend uitging. Na dat weekend waren er alleen erg veel gemiste oproepen van D’Arcy’s agent. De productie was van gedachten veranderd en zo kregen we dan toch de Rhaenyra die we inmiddels gewend zijn.

Emma D'Arcy deel van ijzersterke cast

De keuze voor D’Arcy heeft zijn vruchten afgeworpen, want de vertolking van Rhaenyra werd goed ontvangen. Hetzelfde gold voor verschillende andere rollen. Met name Matt Smith en Paddy Considine deden het goed bij het publiek. Considine kreeg zelfs een enorm compliment van George R.R. Martin en bracht zichzelf in gevaar voor de rol.