House of the Dragon-acteur krijgt groot compliment

News
woensdag, 12 oktober 2022 om 12:30
paddy considine as king viserys targaryenf1649836138
Hoewel veel mensen Game of Thrones een stuk minder konden waarderen na het laatste seizoen is House of the Dragon een groot succes. Ook de cast van de serie krijgt veel lof. Paddy Considine kreeg misschien wel het grootst mogelijke compliment voor zijn rol.
De serie House of the Dragon vertelt het verhaal van het huis Targaryen en hoe het zo’n 200 jaar voor Game of Thrones zijn grip op Westeros verliest. Een belangrijke figuur in dat verhaal is koning Viserys Targaryen. De rol wordt gespeeld door Paddy Considine, die veel lof krijgt voor zijn vertolking.
Die vertolking is alleen wel anders dan hoe George R.R. Martin Viserys omschrijft in het boek Fire and Blood. Daarin is de koning zwak door passiviteit. Maar Considine wilde hem spelen als een leider die niets anders wil dan vrede en daarom geen dictator of tiran kan zijn, zo vertelt de acteur aan GQ.
Niet iedereen die aan House of the Dragon werkte vond die visie in eerste instantie interessant. Toch mocht Considine zijn interpretatie van Viserys naar het scherm brengen, tot grote waardering van George R.R. Martin zelf. De auteur stuurde Considine een bericht met de tekst “Jouw Viserys is beter dan mijn Viserys”.

Waar kun je Paddy Considine in House of the Dragon zien?

Mocht je nog niet zijn begonnen aan House of the Dragon, dan kun je nu nog instappen voor het eerste seizoen voorbij is. Er komen nog twee afleveringen, die verschijnen op 17 en 24 oktober. Alle afleveringen tot nu toe zijn te zien op HBO Max, maar de eerste kun je gratis kijken op YouTube.