Apple Maps toont vanaf nu snelheidslimiet

News
donderdag, 15 december 2022 om 14:30
iphone 14f1671092495
In Nederland en België is vanaf nu te zien wat de maximale snelheid is in Apple Maps. Dit wordt aangegeven op zowel je iPhone als op je CarPlay-scherm als je hier gebruik van maakt.
De functie werd jaren geleden al in China en in de V.S. geïntroduceerd, en later werd dit ook beschikbaar in andere landen. De afgelopen jaren is de uitbreiding van snelheidslimieten in Apple Maps onderdeel geweest van het nieuwe eigen verzamelde kaartmateriaal van Apple. Nu de vernieuwde Apple Maps voor iedereen in Nederland en België beschikbaar is, zijn ook de snelheidslimieten in Apple Maps zichtbaar geworden.

Apple Maps in Nederland en België

In Nederland en België zijn de maximale snelheden in Apple Maps zichtbaar op groot aantal wegen, maar niet overal. Zodra de informatie bekend is worden de maximale snelheden bovenaan je scherm getoond. De maximale snelheid wordt ook via CarPlay getoond.
Apple Maps toont niet je eigen snelheid. Sommige navigatie apps hebben die functie wel, wat het makkelijker maakt voor jezelf. In het geval van Apple Maps moet je gewoon op je eigen snelheidsmeter blijven letten.
Een lijst van op welke wegen de functie wel en niet werkt is er niet, dat moet je zelf proberen. De functie werkt in ieder geval op veel N- en A- wegen. Bij de wegen waar de maximale snelheid gedurende de dag verandert, wordt de snelheid niet getoond. De functie is dus alleen voor wegen die de gehele dag dezelfde snelheidslimiet aanhouden.
iphone social networksf1583310576

Lang gehoopt

Veel gebruikers hebben lang gehoopt op deze functie, nu het er eenmaal is kan het voor sommige gebruikers tegenvallen. Niet om de reden dat de functie niet op alle wegen werkt, maar vooral omdat de getoonde maximale snelheid mogelijk niet altijd juist is. Hoewel dit nog niet in Nederland gebeurd is, is het wel een waarschuwing dat je er nooit 100 procent op moet verteouwen.
Mocht je wel de verkeerde maximale snelheid in Apple Maps zien, dan kun je dit als probleem melden bij Apple.

Populair Nieuws