Horrorgame Until Dawn keert terug naar PS5 en PC

News
donderdag, 01 februari 2024 om 9:30
until dawn hayden panettieref1706775675
Er waren al geruchten, maar tijdens de State of Play is het officieel aangekondigd: Until Dawn komt terug. De remaster zal naar de PS5 en PC komen.
Vandaag de dag zijn we gewend geraakt aan interactieve horrorgames, met name van ontwikkelaar Supermassive Games. Zo is de studio de laatste jaren onder andere gekomen met The Dark Pictures Anthology en The Quarry. De grote doorbraak voor het ‘genre’ kwam in 2015, toen Supermassive Games en Sony met Until Dawn kwamen voor de PlayStation 4.
Tijdens de State of Play gisteravond heeft Sony aangekondigd dat de horrorgame nu weer terugkomt. Vorige week kwamen er al geruchten over naar buiten, maar nu is het dus officieel bevestigd. De remaster wordt gemaakt voor de PS5 en PC en moet later dit jaar uitkomen. Een precieze releasedatum is nog niet gedeeld.
Voor de remaster kunnen spelers uiteraard grafische verbeteringen verwachten en een betere performance. Ontwikkelaar Ballistic Moon moet daarnaast ook de game ‘enhancen’ voor moderne platforms. Daarnaast zullen de controls voor PC waarschijnlijk ook aangepast moeten worden, aangezien er in het origineel segmenten zaten die gebruik maakten van de gyroscope.

Grote acteurs in een game

Until Dawn viel in 2015 voornamelijk op, omdat er een aantal grote acteurs aan waren verbonden. Zo spelen onder andere Hayden Panettiere en Rami Malek een rol in de game.
Daarnaast is er ook een film van Until Dawn in de maak bij Sony Pictures. Het is nog niet duidelijk of dezelfde sterrencast ook zal verschijnen in de film of dat er voor andere acteurs wordt gekozen.