Sony maakt PS Plus Essential games voor februari 2024 bekend

News
donderdag, 01 februari 2024 om 9:00
playstation plus newf1655289162
Sony heeft de nieuwe games voor PS Plus Essential bekend gemaakt voor februari 2024. Eén game was al bekend, maar de overige twee games weten we nu ook. De games, een futuristische, gewelddadige sportgame en een soulslike, kunnen we over zes dagen spelen.
Januari is voorbij dus is het hoog tijd voor de nieuwe PS Plus games. Sony heeft aan de vooravond van de State of Play de nieuwe PS Plus Essential games voor februari 2024 bekend gemaakt.
De headliner was al bekend, Sony maakte al eerder bekend dat de Splatoon kloon Foamstars direct bij release op PS Plus zou verschijnen. Het gebeurt niet vaak dat Sony games direct bij release op de gamingdienst beschikbaar maakt, dus dit is wel iets om naar uit te kijken.
Foamstars is een 4v4 online party shooter. In plaats van kogels gebruik je foam om het terrein aan te passen, gladde oppervlakken te maken en de arena rond te surfen op hoge snelheid. Je kan het foam ook gebruiken om je tegen vijanden te verdedigen of ze juist de volle foamlaag te geven.
De tweede game is Rollerdrome. Ook deze game biedt een flinke competitie, dit keer op rolschaatsen. Deze game van bekende maker Roll7, biedt een snelle actie sport, waarbij schieten en fysiek niet geschuwd wordt. De laatste game deze maand is Steelrising, een soulslike game die zich afspeelt in een alternatieve historische versie van Parijs. De Franse Revolutie is onderdrukt door een leger van robots.
De drie games zullen op 6 februari beschikbaar komen in de PS Store.

PS Plus games van januari 2024

Wie de games van deze maand nog niet gescoord heeft, heeft daar nog een kleine week voor. Tot 6 februari zijn deze games nog beschikbaar:
Wie deze games voor die tijd claimt mag ze blijven spelen zolang zijn PS Plus abonnement loopt.