PlayStation horrorgame wordt nu ook omgetoverd tot een film

News
donderdag, 18 januari 2024 om 12:30
until dawnf1705572896
Verfilmingen van games zijn tegenwoordig erg populair. En daar komt er nu nog één bij, namelijk een film van de horrorgame Until Dawn.
Lange tijd was een film vrijwel meteen dead on arrival als hij was gebaseerd op een game. Daar is de afgelopen tijd alleen verandering in gekomen. Zo doen de Sonic the Hedgehog-films het erg goed, heeft Nintendo bergen omzet gedraaid met The Super Mario Bros. Movie en ook projecten op het televisiescherm doen het goed, zoals The Last of Us.
Nu doet Sony opnieuw een duit in het zakje van gameverfilmingen, na eerder te zijn gekomen met films gebaseerd op Uncharted en Gran Turismo. Door The Hollywood Reporter wordt namelijk gemeld dat er een film komt van Until Dawn, de horrorgame van Supermassive Games uit 2015.
Voor de film is een aantal veteranen aangetrokken als het aankomt op horror. Filmmaker David F. Sandberg, die eerder verantwoordelijk is geweest voor Annabelle: Creation, zal de film regisseren. Screenwriter Gary Dauberman van franchises als It, Annabelle en The Nun zal het script van Blair Butler checken.

Gamefilm van een filmgame

Dat er een verfilming komt van Until Dawn is wel vrij opvallend. De titel is namelijk een interactieve horrorgame, die veel overeenkomsten heeft met een horrorfilm. Spelers mogen zelf de keuzes maken van de tieners worden opgejaagd. Voor de game is ook een grote cast aangetrokken, zo zitten onder andere Hayden Panettiere (Heroes) en Rami Malek (Mr. Robot) in de game.

Populair Nieuws