'Horizon Forbidden West zal veel opslagruimte in beslag nemen'

News
vrijdag, 24 december 2021 om 10:30
horizon forbidden west screenshotf1671209433
Volgens het Twitteraccount PlayStation Game Size zal de hoeveelheid ruimte die Horizon Forbidden West inneemt erg veel zijn. Het account heeft namelijk gedeeld hoe groot de game wordt qua GB en als dat waar is, mag je wel schoon schip maken op je console. De game zou bijna 100 GB in beslag nemen op je PlayStation 5.
Guerrilla Games, de studio achter de Horizon reeks is druk bezig met Horizon Forbidden West. De game moet namelijk in 2022 uit gaan komen. Spelers moeten er alleen wel rekening mee houden dat de game veel ruimte in beslag zal nemen op de opslag.

Horizon Forbidden West neemt veel ruimte in

Volgens het Twitteraccount PlayStation Game Size, een account dat meldt hoeveel ruimte games in beslag nemen, zal Horizon Forbidden West 85.913 GB in beslag nemen in de Verenigde Staten en in Europa zelfs 96.350 GB. Dit komt omdat in Europa voor de game verschillende talen beschikbaar moeten zijn.
Games worden steeds groter. Het is dus ook niet raar dat de games ook meer ruimte in beslag zullen nemen. Spelers letten daar wel op, want je kan dan minder games tegelijkertijd op een console hebben gedownload. Het is het beste als ontwikkelaars daar dus ook rekening mee houden en de game niet al te groot maken. Activision heeft dit bijvoorbeeld al gedaan bij Call of duty Vanguard.
Spelers hoeven zich nog geen zorgen te maken en direct hun hele PlayStation leeg te maken. Officieel is er nog niets bekend over hoeveel ruimte de game in beslag neemt en ook de persoon achter het twitteraccount zegt dat het niet accuraat hoeft te zijn en de uiteindelijke grootte nog kan afwijken. Wacht dus maar totdat de game echt uit komt, voordat je allemaal games gaat verwijderen.