Call of Duty Vanguard zal stuk minder ruimte in beslag nemen

News
woensdag, 27 oktober 2021 om 16:30
call of duty vanguardf1632233749
Games worden steeds groter, dus nemen de games ook meer ruimte in beslag op je harde schijf. Activision belooft nu dat Call of Duty: Vanguard maar liefst 50 procent minder ruimte in beslag zal gaan nemen in vergelijking met de voorgaande games. Dit meldt het bedrijf achter de game op Twitter.
Volgens Activision zal Call of Duty in de toekomst veel minder ruimte in beslag nemen op je SSD of HDD. Dit komt omdat verschillende onderdelen van de game gestreamd zullen worden. Hierdoor is het niet meer nodig om deze onderdelen op je eigen schijf te downloaden.

Hoeveel ruimte bespaart dit dan?

Hoeveel ruimte je dan op je harddrive over houdt is niet helemaal duidelijk. In de tweet staat er dat de game tussen de 30 tot 50 procent minder opslagruimte zal gaan innemen. Dat is een flink verschil.
Het kan zijn dat verschillende versies van de game 50 procent minder in beslag zullen nemen, terwijl andere versies net iets meer vragen. Zo hebben we in het verleden bijvoorbeeld ook gezien dat updates voor games qua grootte verschillen per platform.
Spelers hebben al langer last van de games die veel ruimte in beslag nemen. Het tekort aan opslag is zo'n groot probleem, dat Microsoft met een 2TB Seagate kaartje komt voor de Xbox Series X. En op de standaard versie van de PlayStation 4 was het op een gegeven moment niet eens mogelijk meer om Call of Duty Warzone te installeren.
Het is dus goed nieuws dat Activision denkt aan het verminderen van de opslag van games dat het uitbrengt. Call of Duty zal ook niet de enige game worden waarbij er wordt geprobeerd zoveel mogelijk te besparen op de hoeveelheid opslagruimte die wordt ingenomen.

Populair Nieuws