DigiD storing trapt de vrijdag af

News
vrijdag, 24 december 2021 om 10:00
storingf1623744697
Bij DigiD is nu een storing. Zo wordt gemeld door bijna 500 gebruikers op Allestoringen.nl. Het meldingsplatform geeft aan dat er problemen zijn met de app en dat inloggen momenteel ook niet lukt.
Bij DigiD stapelen de problemen zich langzaam maar zeker op. Via de storingskaart is te zien dat de problemen al de hele ochtend spelen, maar steeds meer zijn toegenomen. Inmiddels staat de teller van meldingen op 490 meldingen, maar lijkt de piek nog niet te zijn bereikt.
De meeste problemen liggen bij het inloggen. Daar stamt zo'n 78 procent van de meldingen van af. Vervolgens zijn er ook meldingen binnengekomen rondom de app. In totaal draait het hier om 16 procent van de meldingen. Meldingen rondom de website nemen de resterende 6 procent in beslag.

DigiD storing nog niet opgelost

Waar de storing vandaan komt, of hoe lang deze nog gaat duren, is nog niet duidelijk. Op socialemediakanalen heeft de overheid ook nog geen duidelijkheid geschept rondom de situatie. Zodra de storing afneemt of er meer duidelijkheid is rondom de situatie, werken we dit bericht bij.