‘Horizon Forbidden West krijgt opvallende spinoff’

News
dinsdag, 08 november 2022 om 17:30
horizon forbidden westf1644834324
Horizon is een relatief nieuwe franchise, maar PlayStation lijkt er veel vertrouwen in te hebben. Hoewel een vervolg op Forbidden West nog wel even op zich zal laten wachten, komen er verschillende nieuwe games aan. Het lijkt er nu bijvoorbeeld op dat er een Horizon MMO in ontwikkeling is.
Volgens de Koreaanse site MTN (via VGC) werkt Sony samen met NCSoft aan een Horizon MMORPG. NCSoft is bekend met het MMO genre als ontwikkelaar van Lineage en Guild Wars. De Horizon MMO zou onderdeel zijn van Sony’s wens om meer live-service games aan te bieden.
NCSoft zou op dit moment nog personeel zoeken voor het project. In vacatures zou er naar de game verwezen worden als Project H. NCSoft laat weten het niet over projecten in ontwikkeling te hebben en Sony heeft geen enkel statement gegeven rondom de geruchten.

Hoe waarschijnlijk is een Horizon MMO?

Het is zeker niet onmogelijk dat Sony inderdaad een Horizon MMO wil maken. Volgens bronnen van VGC was er multiplayer gepland voor Horizon Zero Dawn, voordat deze geschrapt werd zodat er meer focus kon komen op andere aspecten van de game. Sony wilde graag co-op in Horizon Forbidden West, maar Guerrilla besloot dat te bewaren voor een spin-off of Horizon 3.
Overigens is deze MMO lang niet de enige manier waarop we Horizon veel gaan zien. De VR-titel Horizon Call of the Mountain lanceert bijvoorbeeld volgend jaar tegelijk met PSVR 2. Ook buiten de Horizon-reeks is de game belangrijk: verschillende PS5 titels zouden de engine van Forbidden West gebruiken.