Horizon Forbidden West wordt heel belangrijk voor PlayStation

News
woensdag, 05 oktober 2022 om 12:00
horizon forbidden westf1675161467
Horizon Forbidden West mag zich rekenen tot de beste games die recent op PlayStation verschenen zijn. Niet alleen zit de gameplay goed in elkaar, ook grafisch is de game prachtig. Intern lijkt dat ook te zijn opgemerkt, want de engine van Horizon Forbidden West wordt nu door verschillende PlayStation studio’s gebruikt.
De prachtige beelden van Horizon Forbidden West zijn natuurlijk deels te danken aan de extra kracht van de PS5 ten opzichte van de PS4. Maar ook op PS4 is Forbidden West een hele vooruitgang op Zero Dawn. Dat is grotendeels te danken aan de engine de Guerilla heeft gebruikt.
Voor Forbidden West heeft Guerilla namelijk haar eigen Decima engine geüpdatet, wat een grote grafische verbetering mogelijk maakt. De oude versie van de engine werd ook al door meerdere studio’s gebruikt voor games als Until Dawn en Death Stranding. Het gebruik van de engine gaat volgens PlayStation Studios-baas Hermen Hulst onverminderd door, zo laat hij weten in Famitsu (via Gamesradar):

Welke games gebruiken de Horizon Forbidden West engine?

Het is momenteel niet bekend welke PlayStation games er precies gebruik maken van Decima. Het lijkt niet onwaarschijnlijk dat Death Stranding 2 er één van is. Overigens is er geen garantie dat het gebruik van de engine de game ook echt zo mooi maakt als Forbidden West. Dat blijft voor een groot deel in handen van de ontwikkelaar, al helpt het natuurlijk wel om goede tools te hebben.