Oscar winnaar wordt nieuwe Spider-Man

News
dinsdag, 08 november 2022 om 17:00
2021 12 05 across the spider verse teaser youtube thumbnailf1661028624
Spider-Man is één van de meest geliefde Marvel-helden. Er is nog veel onzekerheid over de toekomst van de held in het MCU, maar er is intussen al een nieuwe Spider-Man bekend. Een veelgeprezen acteur komt voorbij in Spider-Man: Across the Spider-Verse.
In 2018 maakte Sony furore met Spider-Man: Into the Spider-Verse. Deze film vertelde het verhaal van Miles Morales die onverwacht in de voetsporen van Peter Parker moet treden. De film won uiteindelijk de Oscar voor beste animatiefilm en het vervolg heeft nu een Oscar-winnaar gevonden, meldt The Hollywood Reporter.
Daniel Kaluuya gaat namelijk de rol van Spider-Punk vertolken in Across the Spider-Verse. Deze versie van Spider-Man is van oorsrpong een dakloze jongen die een held wordt voor gemarginaliseerde mensen in New York. Spider-Punk is slechts één van verschillende varianten op Spider-Man die in Across the Spider-Verse aan bod komen.
Andere personages die we gaan zien zijn Miles Morales (Shameik Moore) en Spider-Gwen (Hailee Steinfeld). Verder zal Oscar Isaac de rol van Spider-Man 2099 spelen. Het is nog niet bekend hoe groot de rol van Daniel Kaluuya’s Spider-Punk wordt: in Into the Spider-Verse zaten verschillende Spider-People die pas laat in de film kwamen opdagen.

Waarvoor won Daniel Kaluuya zijn Oscar?

Daniel Kaluuya zal voor velen geen onbekende naam zijn. Dit jaar was hij bijvoorbeeld te zien in de film Nope en hij speelt ook een rol in Black Panther als W’Kabi. Kaluuya werd genomineerd voor twee Oscars, best actor voor Get Out en best supporting actor voor Judas and the Black Messiah. Voor die laatste won hij de felbegeerde prijs ook.