Horizon Forbidden West krijgt eerste Game of the Year-titel

News
donderdag, 14 juli 2022 om 15:00
horizon forbidden westf1675161467
The Game Awards en de meeste andere vergelijkbare prijzen worden doorgaans in december uitgereikt. Maar terwijl het jaar maar net voor de helft om is, is de eerste Game of the Year-achtige titel van het jaar al binnen. Hij is naar Horizon Forbidden West gegaan.
Tijdens Develop: Brighton, een conferentie voor game-ontwikkelaars, zijn er prijzen uitgereikt aan verschillende games. Een categorie voor beste game kan natuurlijk niet ontbreken. Horizon Forbidden West bleek de winnaar van deze categorie.
De winnaars van de zogeheten Develop:Star Awards worden helemaal bepaald door game-ontwikkelaars. In tegenstelling tot bij veel bekendere award shows is er dus geen publieksjury. Aangezien Horizon Forbidden West ook over het algemeen zeer goede reviews kreeg, is het misschien geen grote verrassing dat ook ontwikkelaars onder de indruk zijn van de game.
Ook Ratchet & Clank: Rift Apart viel in de prijzen bij de Develop: Star Awards. Deze game won voor beste Technische innovatie, wat uit de mond van ontwikkelaars hoge lof is. Life Is Strange: True Colors won voor beste verhaal, Guardians of the Galaxy won beste audio en beste originele IP ging naar Deathloop.

Is Forbidden West ook kanshebber bij bekendere awards?

Het lijkt niet onwaarschijnlijk dat we Horizon Forbidden West ook terug gaan zien als Game of the Year-kandidaaat in veel andere award shows aan het einde van het jaar, zoals The Game Awards. Ook Elden Ring lijkt een goede kanshebber voor Game of the Year. In het najaar verschijnen natuurlijk nog meer games die misschien mee gaan dingen, zoals God of War: Ragnarök.