De beste open-world games in 2022 om naar uit te kijken

Article
donderdag, 06 januari 2022 om 13:00
beste 2022 open world games om naar uit te kijkenf1636563819
2021 is alweer afgelopen, maar 2022 is dus begonnen en dat betekent dat er tal van grote open-world games om van te genieten. Er staan tal van wondere werelden voor je klaar volgend jaar. De beste open-world games in 2022 om naar uit te kijken zetten we daarom voor je op de planning.
Voor deze lijst met beste 2022 open-world games om naar uit te kijken hebben we specifiek de games op een rijtje gezet die ook daadwerkelijk in 2022 verschijnen. De games staan officieel op de planning om te verschijnen in 2022. Ook als het alleen nog om een vaag 2022 gaat, zijn de games geldig voor deze lijst, dus laten we maar snel beginnen.

10. Pokémon Legends Arceus

Releasedatum: 28 januari 2022
We trappen de lijst af met het nieuwe Pokémon-avontuur dat op de planning staat voor begin 2022. De game speelt zich honderden jaren in het verleden af, nog voordat de Sinnoh-regio bol stond van prachtige steden. De game speelt zich af aan de beginperiode van het ontstaan van Sinnoh en dat belooft onder andere een scala aan nieuwe Pokémon.
Toch is het daarmee nog lang niet gedaan, want ook de hele wereld zelf gaat op de schop. Die wordt veel meer (maar niet compleet) open-world. Het avontuur in de zogeheten Hisui-regio (voordat de regio Sinnoh werd) belooft dan ook flink wat aanpassingen voor de bekende reeks, waardoor de game al snel op vele verlanglijstjes terecht is gekomen.
av6grbmqf1636380857

9. Tiny Tina’s Wonderlands

Releasedatum: 25 maart 2022
Ook Tiny Tina’s Wonderlands is één van de open-world games die je in 2022 niet mag missen. De Borderlands-achtige game wordt dit keer overgoten met magie en vooral ook Dungeons & Dragons. Daarmee lijkt de game onwijs veel op de DLC die voor Borderlands 2 ooit uitkwam en dat is alleen maar goed.
Tiny Tina’s Assault on Dragon’s Keep was immers de leukste DLC van het pakket dankzij de unieke stijl. Dat Gearbox die stijl nu nog verder uitdiept en meer toffe omgevingen voorschoteld is dan ook precies wat fans hopen te zien. Als de extra magie mechanics nu ook nog eens aanslaan en de verbeterpunten van Borderlands 3 zijn meegenomen, kan dit alleen maar een toffe open-world game worden.
dying light 2 trailer gamescom 2021f1629825028

8. Dying Light 2

Releasedatum: 4 februari 2022
Na lang wachten is 2022 dan eindelijk het jaar waarin Dying Light 2 verschijnt. De game die meerdere keren werd uitgesteld is een ambitieus project van Techland, de ontwikkelaar die de game ook zelf uitgeeft. Het uitstel was telkens wel om een goede reden, want de makers hebben achter de schermen veel ambitieuze ideeën verwerkt in de game.
Het ziet er dan ook naar uit dat de game een grote klapper gaat worden waarbij keuzes bepalen hoe de spelwereld oogt en waar het freerunnen nog een stapje beter aan moet gaan voelen. Hoe het verhaal gaat zijn, valt nog te bezien, maar ook daarin lijkt Techland veel vertrouwen te hebben. Wie van zombies houdt in een open-world moet dan ook wel een oogje in het zeil houden voor Dying Light 2.
3f1629889122

7. Saints Row

Releasedatum: 25 februari 2022
Pokémon, Tiny Tina, Dying Light; tot nu toe hebben we het over bekende namen en voor Saints Row zou je denken dat hetzelfde geldt. Toch is dat niet helemaal het geval, want Saints Row krijgt in 2022 een reboot. De game die gepland staat voor een release op 25 februari 2022 belooft wederom een open-world voor te schotelen, maar dan wel met een nieuw jasje.
Niet langer wordt de reeks ingestoken als een grote parodie op Grand Theft Auto. Voor het nieuwe deel wil ontwikkelaar Volition haar eigen draai geven aan de reeks door een unieke setting te kiezen. Daarvoor wordt een nieuwe setting gekozen waarin de oorlog tussen verschillende bendes weer de focus krijgt.
redfall headerf1623841369

6. Redfall

Releasedatum: Zomer 2022
Net buiten de top vijf treffen we Redfall aan, de gloednieuwe open-world game van Arkane Texas die op de planning staat voor komende zomer. Deze co-op open-world shooter belooft een flinke lading dood en verderf, want vampiers moeten met man en macht gesloopt worden. Mocht je dat liever alleen doen, is dat overigens ook gewoon een optie.
Wat je in ieder geval mag verwachten is één van de eerste, échte next-gen open-world games. De game wordt namelijk alleen voor PC en Xbox Series X/S ontwikkeld. Daarbij staat centraal dat Arkane’s beste kwaliteiten in de vorm van diepe worldbuilding en excentrieke mechanics centraal staan.
hogwarts legacy desktopf1609859998

5. Hogwarts Legacy

Releasedatum: 2022
Fans van Harry Potter smeken al jaren om een nieuwe game in de reeks van AAA-formaat en in 2022 staat die titel dan eindelijk op de planning. Het betreft Hogwarts Legacy, een open-world Harry Potter game waarin de speler bepaalt hoe zijn avontuur op de bekende magische school eruit ziet. Wil je een trouwe Huffelpuf zijn of toch liever het embleem van de trotse leeuw dragen van Harry en zijn vrienden?
In Hogwarts Legacy kun je die keuze zelf maken. De game belooft een groot avontuur te worden dat zich flinke tijd voor Harry’s schoolcarrière afspeelt. Veel meer details dan dat weten we momenteel helaas nog niet, behalve dat de studio achter Disney Infinity aan de game sleutelt. Of dat een goed of slecht teken is, valt nog te bezien, maar dat fans uitkijken naar de open-world Hogarts titel staat vast.
horizon forbidden west 4f1622150852

4. Horizon Forbidden West

Releasedatum: 18 februari 2022
Net buiten het podium eindigt Horizon Forbidden West op de vierde plek in onze lijst met beste open-world games in 2022 om naar uit te kijken. Het is de game waar PlayStation-fans sinds de onthulling van de PS5 naar uitkijken. Dit komt mede door de verbeteringen die de Nederlandse studio lijkt toe te voegen. Een succesvolle, nieuwe IP wordt vaak bij een tweede deel namelijk nog een lekker stukje verbeterd.
Animaties, gevechten en misschien zelfs wel het design van de wereld als het aankomt op wat je allemaal kunt ontdekken. Van de eerste twee aspecten heeft PlayStation al een aantal zaken laten zien, waarvan fans alleen maar glunderden. Gaat Horizon Forbidden West net zoveel stappen maken als de sprong tussen Assassin’s Creed en haar tweede deel? Dat valt te betwisten, maar het is uiteraard wel mogelijk waardoor de game met een flinke lading enthousiasme overgoten wordt.
elden ringf1624265795

3. Elden Ring

Releasedatum: 25 februari 2022
Het brons in deze lijst met de beste open world games in 2022 om naar uit te kijken gaat naar Elden Ring. Het is de eerste keer dat From Software een open wereld gebruikt voor haar games en dat belooft een flinke stap te worden. Hidetaka Miyazaki noemt het design van Elden Ring een natuurlijk stap voor de studio en dat straalt alleen maar vertrouwen uit.
Het feit dat er wordt samengewerkt met George R.R. Martin zorgt er tevens voor dat veel fans uitkijken naar de game. De lore, één van de krachten van From Software, lijkt dan ook alleen maar diepgaander te worden. Fantasy-liefhebbers mogen deze open-world game dan ook niet missen, ondanks dat het vechten in het begin een uitdaging kan zijn.
Als je eenmaal de worsteling met de wereld door hebt, kom je bij de meeste From Software-games uit bij een parel van een game. Voor Elden Ring lijkt dat niet anders te worden. Als we de fans mogen geloven kan dit zomaar de beste titel worden van de studio!
whatsapp image 2021 06 13 at 190642f1623604236

2. Starfield

Releasedatum: 11 november 2022
Voor het eerst in 25 jaar gaat Bethesda Game Studios daadwerkelijk aan de slag met een nieuwe IP. Starfield is de naam van de nieuwe game uit de koker van Bethesda’s beste studio. De titel speelt zich af in de ruimte en lijkt een open-world voor te schotelen, maar dan op meerdere planeten.
De kruising van The Elder Scrolls en Fallout in de ruimte klinkt dan ook bij vele fans als muziek in de oren. De releasedatum is nog wel een beetje onzeker, want de game staat voor vrij laat in 2022 gepland. Mocht dat niet gebeuren wordt Skyrim in de ruimte zeker één van de beste open-world games in 2022 om je oog op te houden.
the legend of zelda breath of the wild 2 e3 2021f1623828046

1. The Legend of Zelda Breath of the Wild 2

Releasedatum: 2022
Uiteraard sluiten we af met de open-world game waar fans al sinds 2019 om zitten te springen. Het is The Legend of Zelda Breath of the Wild 2, het vervolg op één van de meest-geliefde open-world games in de laatste tien jaar. Tot op de dag van vandaag vinden fans nog steeds nieuwe mogelijkheden in Breath of the Wild en dat zorgt er dan ook alleen maar meer voor dat heel veel mensen naar het tweede deel uitkijken.
Dat het tweede deel een direct vervolg is, is daarnaast voor het eerst in de mainline reeks van de avonturen van Zelda en Link. Om toch te vernieuwen lijkt Nintendo ervoor te hebben gekozen een deel van de game zich af te laten spelen in de lucht, een stap die bij veel mensen goed in de smaak lijkt te vallen.
Voor nu is er alleen nog wel wat onzekerheid rondom de releasedatum van The Legend of Zelda Breath of the Wild. De game staat gepland, maar Nintendo is niet vies van het nodige uitstellen van games. Een uitgestelde game kan volgens de filosofie van het bedrijf alleen maar beter worden en dus nemen we stiekem nog wel een kleine slag om de arm als het om de beste open-world game in 2022 om naar uit te kijken gaat.