House of the Dragon wil Westeros divers maken op een andere manier

News
donderdag, 14 juli 2022 om 14:30
2021 05 06 house of the dragon sea snake velaryonf1657800402
De wereld van Game of Thrones kende een enorm aantal karakters. HBO-serie House of the Dragon wil Westeros alleen ook nog wat diverser maken met nieuwe personages.
Game of Thrones is in 2011 ten einde gekomen, maar dat betekent niet dat HBO klaar is met de wereld. Sterker nog, er staan meerdere projecten in rij over de wereld van A Song of Ice and Fire. Zo komt 21 augustus al de eerste aflevering van House of the Dragon uit op HBO Max.
In de prequel serie - House of the Dragon speelt zich af ongeveer 200 jaar voor de gebeurtenissen in Game of Thrones - ontmoeten we veel nieuwe personages, waaronder een flink aantal Targaryens. Eén daarvan is Rhaenyra, gespeeld door Emma D'Arcy.
Het karakter zal een stuk meer 'mannelijke' dingen doen en machtiger zijn dan we gewend zijn van de meeste vrouwen uit Game of Thrones, zo laat D'Arcy weten in een interview met Entertainment Weekly.

Machtige personages in House of the Dragon

Maar vrouwen zijn niet de enige karakters die zullen verschillen ten opzichte van de populaire serie. Ook donkere personages zullen een heel andere rol spelen dan alleen 'piraten, slaven of huurlingen', volgens co-showrunner Ryan Condal.
Zo zal Steve Toussaint (Prince of Persia: The Sands of Time) de rol spelen van Lord Corlys Velaryon, ook wel bekend als de Sea Snake. Velaryon is een machtige admiraal die de zeeën controleert en daardoor veel macht geniet in Westeros. Zelfs met draken onder hun hoede hebben ook de Targaryens namelijk controle over de zee nodig.