Update - Horizon Forbidden West DLC officieel onthuld

News
vrijdag, 09 december 2022 om 15:00
horizon forbidden westf1644834324
Horizon Forbidden West was een vroege hit voor de PlayStation in 2022. Er bestaan al een tijdje vermoedens dat de game DLC gaat krijgen, maar dat is nog altijd niet bevestigd. Een bekende insider lijkt nu te hinten dat de DLC er snel aan komt.

Update - Burning Shores DLC officieel onthuld

Het is officieel: Horizon Forbidden West krijgt een DLC uitbreiding. Deze heet Burning Shores en speelt zich af in wat er over is van Los Angeles. Aloy zal ten strijde trekken tegen een mysterieus monster in het (voor ons) bekende Hollywood-bord.
De DLC speelt zich af na de gebeurtenissen van Forbidden West. Je hoeft niet al te lang te wachten op dit nieuwe avontuur, want het zal verschijnen op 19 april 2022. Een trailer voor de uitbreiding is hieronder te zien.

Oorspronkelijk bericht

Horizon Zero Dawn werd na lancering binnen een jaar voorzien van een flinke DLC en fans vermoeden al een tijdje dat dat ook voor Forbidden West het geval zal zijn. Er zijn al momenten geweest waarop het leek dat het werk aan de DLC in volle gang was.
Toch is er nog altijd geen uitbreiding aangekondigd, al lijkt daar mogelijk snel verandering in te komen. Insider The Snitch, die op Twitter vaak met cryptische hints komt, post namelijk een opvallend plaatje. Daarop is de kaart van Californië bedekt in een grijs driehoekig voorwerp met een blauwe streep.
Aangezien Horizon Forbidden West zich afspeelt in een post-apocalyptisch Californië vermoeden fans dat dit een hint is naar Horizon. Bovendien lijkt het driehoekige voorwerp op een Focus, een apparaatje dat Aloy aan haar oor draagt en erg belangrijk is in de wereld van Horizon. Verder wijst de blauwe streep richting het zuidoosten, een deel van de kaart waarvan eerder is gespeculeerd dat daar een DLC-gebied toegevoegd kan worden.

Wordt Horizon Forbidden West getoond tijdens The Game Awards?

Het lijkt vrijwel zeker dat The Snitch hier inderdaad doelt op Horizon Forbidden West. Normaal gesproken zou de vraag zijn wanneer de aankondiging mogelijk volgt, maar gelukkig is er een redelijk voor de hand liggende optie. In de nacht van donderdag op vrijdag worden namelijk The Game Awards gehouden. Dat gaat vaak gepaard met onthullingen en bovendien is Horizon Forbidden West in een aantal categorieën genomineerd.
Dit bericht is bijgewerkt op 9 december 2022.

Populair Nieuws