Nieuwe Horizon Forbidden West release bevestigd voor PS5 en PC

News
woensdag, 27 september 2023 om 17:30
horizon forbidden westf1644834324
Ruim een jaar geleden verscheen Horizon Forbidden West voor PS4 en PS5. De game was destijds een grote hit, maar wie hem nog niet heeft gespeeld heeft een nieuwe versie om naar uit te kijken. De release van een Complete Edition is namelijk bevestigd voor PS5 en PC.
Het is niet al te lang geleden dat er ineens bewijs opdook voor een Complete Edition van Horizon Forbidden West. In de State of Play die volgde kwam de game niet voorbij, maar nu is hij toch bevestigd. Vanaf 6 oktober kun je Horizon Forbidden West: Complete Edition kopen voor PS5.
Zoals de woorden Complete Edition waarschijnlijk doen vermoeden bevat deze versie van de game ook de Burning Shores DLC. Dat is ook gelijk de reden dat deze nieuwe uitgave niet naar PS4 komt: de DLC is exclusief voor PS5. Naast de game kun je ook de digitale soundtrack, een digitaal artbook en meer bonussen verwachten.
Het is helaas niet helemaal duidelijk of de Complete Edition ook een fysieke release krijgt. De Complete Edition van Horizon Zero Dawn was wel op een schijfje beschikbaar. Wellicht komt een fysieke uitgave later.

Horizon Forbidden West Complete Edition ook naar PC

De Complete Edition van de game is ook aangekondigd voor PC, maar daarvoor is nog geen releasedatum. Hij moet vroeg in 2024 verschijnen. De port wordt dit keer verzorgd door Nixxes. Voor veel fans is dat goed nieuws, want de PC-versie van Zero Dawn werkte bij release niet zo goed, totdat hij verbeterd werd door Nixxes, inmiddels Sony's grote PC-port expert.