Feyenoord wint met duidelijke cijfers in restant van de wedstrijd tegen Ajax

News
woensdag, 27 september 2023 om 18:30
pexels pixabay 47730f1649691981
In het restant van de zondag gestaakte Klassieker tussen Ajax en Feyenoord waren de Rotterdammers wederom vele malen beter. De hoop van Ajax om Feyenoord nog enigszins uit balans te brengen na de wedstrijd, werd al snel de kop ingedrukt door Santiago Giménez, waardoor de Amsterdamse club verder in de chaos zakt.
Opmerkelijk genoeg vonden er in de dagen tussen de gestaakte wedstrijd en de hervatting belangrijke gebeurtenissen plaats. Na het ontslag van voetbaldirecteur Sven Mislintat werd het onrustig bij Ajax. Slechts een uur voor de aftrap van de wedstrijd kondigde Pier Eringa, voorzitter van de raad van commissarissen, zijn vertrek aan, waardoor de clubleiding verder werd verzwakt.
Eringa verklaarde: "Juist als het niet goed gaat, vind ik dat je er moet staan als toezichthouder. Maar ik ben niet doof voor de kritiek en niet blind voor de situatie waar Ajax zich nu in bevindt." Dit kwam nadat de harde kern van Ajax op sociale media had opgeroepen tot het vertrek van de clubleiding, met Eringa als eerste slachtoffer. Eringa gaf gehoor aan deze oproep en nam ontslag.
De onrust leidde ertoe dat de omgeving van de Johan Cruijff Arena als een veiligheidsrisicogebied werd aangewezen, waar preventieve fouilleringen en controles werden uitgevoerd om ongeregeldheden te voorkomen. Ondanks de eerdere ongeregeldheden rond de gestaakte wedstrijd, verliep de hervatting relatief rustig.

Nog meer druk op Ajax

Dit resulteerde in de slechtste seizoenstart voor Ajax in bijna 60 jaar. De wedstrijd eindigde met een score van 0-4 in het voordeel van Feyenoord, waardoor de hoop op een wending in het voordeel van Ajax al snel vervloog.
Ondanks enkele wijzigingen in de opstelling en tactiek slaagde Ajax er niet in om hun aartsrivaal onder druk te zetten. Het feit dat Feyenoord al snel een vierde doelpunt scoorde, met Giménez die een hattrick voltooide, verzegelde het lot van Ajax in deze Klassieker. De druk op trainer Maurice Steijn nam daardoor verder toe, en Ajax slaagde er niet in om de topper nog spannend te maken.
Al met al was het een hectische wedstrijd die de voetbalwereld nog lang zal bijblijven vanwege zowel de gebeurtenissen buiten het veld als op het veld.