Hierom is Horizon Forbidden West DLC alleen op PS5

News
woensdag, 15 maart 2023 om 14:30
horizon forbidden westf1644834324
Horizon Forbidden West is nu ruim een jaar oud en verscheen op een moment dat de PS5 lastig te krijgen was. Voor veel fans van de originele PS4 game zal het dan ook een opluchting geweest zijn dat de game ook beschikbaar was voor de oudere console. De DLC is dat alleen niet en Guerilla legt nu uit waarom.
Binnenkort krijgt Horizon Forbidden West een grote uitbreiding, genaamd Burning Shores. Maar wie de basisgame op PS4 gespeeld heeft, zal moeten upgraden naar PS5 om deze DLC te spelen. Regisseur Mathijs de Jonge legt via de PlayStation blog uit dat de DLC zoals hij is geworden niet mogelijk was op de PS4.
De Jonge geeft aan dat het veel makkelijker is om een game voor PS5 te maken. In de basisgame moest er voor alles dat het team wilde toevoegen nagedacht worden over hoe dat op PS4 geoptimaliseerd kon worden. Omdat de DLC alleen voor PS5 is, kon Guerilla veel meer doen dan in de basisgame.
De omgevingen in de DLC, die gebaseerd zijn op Los Angeles, zijn bijvoorbeeld zo getailleerd dat er veel kracht voor nodig is om alles goed te laten draaien. Helemaal vanuit de lucht, wanneer je veel van de omgeving tegelijk kan zien, is er veel kracht nodig. De Jonge vertelt ook dat er een enorm gevecht in de DLC zit dat de PS4 nooit had aangekund.

Wanneer verschijnt de Burning Shores DLC voor Horizon Forbidden West?

Wie graag weer in Horizon Forbidden West wil duiken, moet nog eventjes geduld hebben. De DLC laat nog een ruime maand op zich wachten. Vanaf 19 april kun je zelf de Burning Shores ontdekken en zien of de DLC inderdaad volop gebruik maakt van de PS5.