Redfall krijgt toch geen microtransacties

News
vrijdag, 24 maart 2023 om 15:30
2022 06 18 redfall pf1682940198
Arkane Studios heeft geluisterd naar de fans. De ontwikkelaar heeft namelijk officieel bekendgemaakt dat er geen microtransacties en in-game store meer zitten in Redfall.
De laatste jaren is er steeds meer weerstand gekomen tegen microtransacties. Het fenomeen is ooit begonnen in free-to-play games, als verdienmodel voor ontwikkelaars. Maar sindsdien zijn microtransacties ook steeds vaker verschenen in games met een normaal prijskaartje. Veel spelers vinden het te ver gaan als je naast het betalen van 60 of 70 euro ook nog eens geconfronteerd wordt met microtransacties.
Eén van de games die ook microtransacties en/of een in-game store zou krijgen, was Redfall. Dat bleek uit gelekte screenshots in 2021 van een playtest. Creative director Harvey Smith heeft nu alleen in een interview met Wccftech officieel bevestigd dat Redfall toch geen microtransacties krijgt.

“We willen erg duidelijk zijn dat er geen microtransacties en in-game store in de game zitten. Daar zijn we erg trots op. Als je een kostuum in de game vindt, dan kan je die gebruiken, zo simpel is het.”

Wordt eis voor Redfall verwijderd?

In het interview laat Smith weten dat Redfall ook ‘de meest ondersteunde game van Arkane Studios wordt’. De studio heeft daarom bewust voor een ‘server model’ gekozen. Als er een bug opduikt, dan kan de ontwikkelaar die meteen oplossen en de verandering doorvoeren voor iedereen.
Ondertussen is Arkane Studios ook bezig om een controversiële eis voor Redfall te verwijderen. De game heeft namelijk de eis dat je altijd online moet zijn, zelfs als je in singleplayer speelt. Smith erkent dat niet altijd een goede internetverbinding heeft, dus de studio doet er alles aan om te zorgen dat je Redfall ook offline kan spelen.