Hoofd Guerilla Games wordt de nieuwe baas van PlayStation Worldwide Studios

  Guerilla Games heeft veel betekend voor PlayStation en de studio wordt daar nu voor beloond. Studiohoofd Hermen Hulst is namelijk gepromoveerd om PlayStation Worldwide Studios te gaan leiden.

  Met grote titels als Killzone en Horizon: Zero Dawn en meewerken aan het recente Death Stranding, heeft Guerilla Games een flinke stempel achtergelaten. De Nederlandse studio is dan ook één van de pareltjes voor PlayStation. Vanwege zijn sterke leiding neemt Hermen Hulst nu de taken over van Shuhei Yoshida, de vorige ‘Head of Worldwide Studios’.

  De Nederlander is met zijn nieuwe positie verantwoordelijk voor veertien interne ontwikkelteams die werken voor PlayStation. In een statement laat Hulst weten dat het team waarmee hij gaat samenwerken geen vreemde voor hem is.

  “Ik heb nauw samengewerkt met PlayStation en de gehele Worldwide Studios-familie sinds 2001. Ik heb heel veel respect en bewondering voor het creatieve talent en de ambitieuze ideeën binnen het netwerk van studio’s in de Verenigde Staten, Europa en Japan. Ik heb er enorm veel zin in om dit getalenteerde team nu te gaan leiden.”

  Hermen Hulst

  Nieuwe mensen aan het hoofd bij Guerilla Games

  Shuhei Yoshida neemt geen afscheid van PlayStation, maar gaat nu externe ontwikkelaars helpen met het creëren van games. Hij zal onafhankelijke studio’s onder andere uitrusten met dev kits, technologieën en andere diensten voor toekomstige PlayStation-titels. Guerilla Games zal in de toekomst worden geleid door Angie Smets, Jan-Bart van Beek en Michiel van der Leeuw.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.