Wanneer gaat Netflix accountdelers aanpakken in Nederland?

Article
maandag, 24 april 2023 om 15:00
netflix 4011807 1920f1641637012
Het einde van je account delen op Netflix zit eraan te komen. De tactiek die het streamingplatform zelf nog promootte in de jaren voor de coronapandemie wordt inmiddels gezien als een rem voor de groei en dus wil het Amerikaanse bedrijf Netflix accountdelers aanpakken, maar wanneer gebeurt dat eigenlijk in Nederland? Tijd om het uit te zoeken.
Begin dit jaar was het dan eindelijk zover. Netflix maakte haar plannen bekend om accountdelers aan te pakken. Wie buiten het huishouden van de hoofdgebruiker valt, moet extra betalen om zijn toegang tot Netflix te behouden. Maar wanneer dan precies? Dat is de vraag die Nederland bezig houdt.

Zo pakt Netflix accountdelers aan

Netflix werkt standaard met een systeem waarbij een hoofdgebruiker toegang heeft tot zijn account. Extra gebruikers kunnen aangemaakt worden, waarna afhankelijk van je abonnementsvorm meerdere schermen tegelijkertijd de dienst kunnen gebruiken. Dat verandert niet, maar Netflix gaat wel in de gaten houden of de meerdere kijkers in hetzelfde huishouden wonen.
Wie binnen hetzelfde huishouden woont, houdt zich aan de regels en dus volgen er geen extra kosten. Kijkers buiten het huishouden worden gezien als de accountdelers en die moeten meer betalen. Een toeslag van pakweg 3 euro per maand komt er voor accountdelers bij.
netflixf1671701243

Netflix accountdelers aanpakken in Nederland

De Amerikaanse streamingdienst was de voorbijgaande maanden wat onduidelijk over wanneer de nieuwe aanpak nou daadwerkelijk doorgevoerd zou worden. Dat moest namelijk in het eerste kwartaal van 2023 gebeuren. Uiterlijk op 31 maart 2023 dus, maar dat is nog niet gebeurd.
In het recente bespreken van de kwartaalcijfers heeft Netflix hierover wat meer informatie gegeven. De uitrol van het nieuwe systeem is op sommige plekken ter wereld namelijk al begonnen. Daarbij loopt de streamingdienst af en toe tegen wat problemen aan. Die probeert de dienst nu eerst op te lossen voordat de lancering plaatsvindt in bijvoorbeeld Nederland.
Dat is dan ook direct de reden waarom er nog geen specifieke datum is voor waarop Netflix accountdelers gaat aanpakken in Nederland. Een groot gewin dus voor Nederlanders, maar het nieuwe plan komt er nog steeds aan. Het is alleen afwachten tot de Amerikaanse streamingdienst de dag des oordeels bekendmaakt.
netflix tvf1632484149

Nieuwe aanpak werpt vruchten af

Wat in ieder geval zeker is, is dat de aanpak van Netflix doorgaat. De cijfers van Netflix kleuren namelijk groen, want de streamingdienst heeft groei gezien in het afgelopen kwartaal. Sinds de aanpak rondom het voorkomen van Netflix accountdelers is het bedrijf het beter gaan doen en dus zal het alleen maar meer motivatie zijn om de aanpak door te trekken wereldwijd.