Hogwarts Legacy krijgt making-of documentaire

News
maandag, 04 september 2023 om 13:30
hogwarts legacyf1610368146
Qua games hebben we dit jaar al heel wat klappers gezien. Dat begon min of meer met Hogwarts Legacy. Fans van die game kunnen binnenkort alles te weten komen over hoe de game tot stand is gekomen.
Harry Potter en J.K. Rowling zijn de laatste jaren nogal controversieel geworden, maar de populariteit van de tovernaarsleerling is niet bijzonder veel verminderd. Dat bleek begin dit jaar ook weer, toen Hogwarts Legacy als zoete broodjes over de toonbank ging en ook goede kritieken kreeg. Er zullen ongetwijfeld fans zijn die meer willen weten over hoe de game in elkaar zit en die worden later dit jaar op hun wenken bediend.
Op het YouTube-kanaal van Hogwarts Legacy is namelijk een trailer verschenen voor een making-of documentaire over de game. Hij heet The Wizardry Behind Hogwarts Legacy en laat verschillende ontwikkelaars aan het woord. In de omschrijving van trailer is te lezen dat het gaat om een “full-length feature film”, wat zou betekenen dat fans zeker 90 minuten lang getrakteerd worden op informatie over de game.

Wanneer is de release van de Hogwarts Legacy making-of?

Het is nog niet bekend wanneer deze making-of film precies gaat verschijnen. De trailer belooft alleen “later dit jaar”. Er is wel een datum die zeer geschikt lijkt.
De Nintendo Switch-versie van Hogwarts Legacy staat namelijk gepland voor 14 november, dus de documentaire zou daarmee samen kunnen vallen. Aan de andere kant kan het zijn dat Switch-spelers eerst nog de kans krijgen om zich in de game te storten voordat de documentaire verschijnt. We zullen tegen het einde van het jaar merken wanneer de film te zien is.