Update - Hogwarts Legacy release zeker nog in 2022

News
donderdag, 20 januari 2022 om 12:00
hogwarts legacy desktopf1609859998
Naar verluidt zal Hogwarts Legacy pas uitkomen in 2023. Nu lijkt het erop dat de RPG nog steeds staat gepland om dit jaar uit te komen. De Hogwarts Legacy release wordt via een officiële update voor dit jaar bevestigd.

Update - Hogwarts Legacy release gewoon gepland voor 2022

Een officiële update van de Wizarding World heeft bekendgemaakt dat Hogwarts Legacy zeker nog voor 2022 op de planning staat. In een nieuw bericht op de website rondom de toverwereld van Harry Potter wordt vooruitgeblikt op wat er voor 2022 allemaal op de planning staat. Daarbij wordt ook de release van Hogwarts Legacy nog een keer benadrukt. Of dat ook direct betekent dat de eerdere geruchten compleet onjuist zijn, valt nog niet te zeggen. Achter de schermen zouden er zeker nog problemen kunnen zijn, maar in ieder geval verwachten de uitgevers dat de game dit jaar nog uitkomt.
Oorspronkelijk bericht hieronder:
Hogwarts Legacy zal mogelijk nog steeds gelanceerd worden in 2022, ondanks de geruchten die zeggen dat de game pas in 2023 zal verschijnen. Dit vertelt AccNGT, een leaker op Twitter. De leaker heet een trackrecord in het nauwkeurig rapporteren van informatie met betrekking tot deze nieuwe game van Warner Bros. Volgens de lekker is het enige wat Hogwarts Legacy kan uitstellen tot 2023, een aantal andere games die in dezelfde periode uit worden gebracht.
Daarnaast plaatste ook Warner Bros. Brazil een tweet met daarin de belangrijkste releases van 2022. In de tweet stonden titels waaronder Gotham Knights, Suicide Squad: The Justice League, maar ook Hogwarts Legacy.
Eerder deze week vertelde Colin Moriarty in een podcast genaamd Sacred Symbols+ dat hij niet zeker wist of de game dit jaar zal verschijnen. Volgens hem zat Hogwarts Legacy “in de problemen”, van wat hij achter de schermen heeft gehoord. De game is daarentegen al eens eerder uitgesteld. De game had namelijk in 2021 moeten uitkomen.

Hogwarts Legacy heeft ook te maken gehad met controverse over Troy Leavitt, de hoofdontwikkelaar van de game. Zo kwam er naar buiten dat Leavitt voor zijn rol bij Avalanche Software een controversieel YouTube-kanaal had. Op dit kanaal plaatste hij onder andere anti-feministische video’s, maar niet lang daarna heeft Leavitt de studio verlaten.