Call of Duty als Xbox exclusive kan overname moeilijker maken

News
donderdag, 20 januari 2022 om 11:30
call of duty vanguardf1636115508
Nu bekend is geworden dat Microsoft Activision Blizzard over gaat nemen, mocht het niet worden tegengehouden door de toezichthouders, wordt er verwacht dat Microsoft Call of Duty exclusief voor de Xbox gaat maken. Volgens een analist zou dit geen slim besluit zijn, want zo'n stap kan de overname alleen maar moeilijker maken.
David Cole, de analist en eigenaar van DFC Intelligence, heeft tegen GamesIndustry.biz gezegd dat het exclusief maken van Call of Duty voor problemen kan gaan zorgen. Toezichthouders kunnen dit namelijk zien als een te grote klap voor concurrenten.

Wordt Call of Duty een Xbox exclusive?

Microsoft heeft niet duidelijk gezegd of de games wel of niet Xbox exclusive worden. Het bedrijf heeft het er vooral over dat het zoveel mogelijk van de games van Activision Blizzard naar de Xbox Game Pass wil brengen. Volgens de analist is het dus verstandig als Microsoft de games niet Xbox exclusive maakt.
Dit kan dus misschien nog een ding gaan worden waar Microsoft problemen meekrijgt bij de toezichthouders, maar een andere analist was onlangs nog juist van mening dat de overname zonder problemen door kan gaan.
De overname van Bethesda was namelijk ook erg groot, maar is ook doorgegaan. Omdat Activision Blizzard op dezelfde manier wordt overgenomen door Microsoft denkt die analist dat er geen problemen zullen zijn. De overname wordt waarschijnlijk in juni 2023 pas in afgerond, dus het duurt nog wel een tijdje voordat duidelijk wordt of de overname wel of niet door kan gaan.

Populair Nieuws

Laatste Reacties