Hogwarts Legacy meer verkocht dan Elden Ring

News
dinsdag, 14 maart 2023 om 16:00
hogwarts legacyf1610368146
Het is bijna een understatement om Hogwarts Legacy een succes te noemen. Al voor de lancering brak de game hier en daar records en dat zijn er sinds release alleen maar meer geworden. Nu is er een interessante mijlpaal bereikt: de game is meer verkocht dan Elden Ring.
Hogwarts Legacy is al vaak vergeleken met Elden Ring, omdat ze beide in een vergelijkbare periode uitkwamen en beide veel meer verkochten dan meestal wordt verwacht van een single-player game. Maar nu begint de vergelijking toch scheef te lopen, want Hogwarts Legacy is nu al meer verkocht dan Elden Ring, in ieder geval in het Verenigd Koninkrijk. Dat blijkt uit nieuwe verkoopcijfers (via GameIndustry.biz).
Er zijn bovendien geen voetnoten of kanttekeningen, zoals dat de ene game meer is verkocht dan de andere in een bepaalde periode. Zulke beperkingen in hoe de cijfers worden bekeken zijn hier niet nodig. Hogwarts Legacy is in vijf weken namelijk daadwerkelijk meer over de toonbank gegaan dan Elden Ring in zijn hele levensduur tot nu toe.

Hogwarts Legacy verkoop neemt nog toe

Hogwarts Legacy kan bovendien nog veel verder doorgroeien, want de game is nog niet op alle beloofde platforms uit. In mei verschijnt de game nog voor PS4 en Xbox One, waarna er in juli een Switch-versie volgt. Die zullen ongetwijfeld ook voor de nodige verkochte exemplaren zorgen.
Vergeleken met Elden Ring heeft Hogwarts Legacy natuurlijk een voordeel. Elden Ring kon weliswaar rekenen op een bepaalde hoeveelheid FromSoftware-fans, maar dat is niet te vergelijken met het aantal mensen dat fan is van Harry Potter. Die franchise is door J.K. Rowling weliswaar ook vaak negatief in het nieuws, maar er wordt niet voor niet gezegd dat slechte publiciteit niet bestaat.

Populair Nieuws