'Ook deze grote PS5 exclusive komt naar PC'

News
dinsdag, 14 maart 2023 om 16:30
dualsense ps5f1603819788
PC-gamers kunnen van steeds meer PlayStation-games genieten. Dit jaar alleen al is Returnal naar PC gekomen en maakt The Last of Us Part 1 snel zijn opwachting. Nu ontstaan er vermoedens dat een volgende grote PS5 exclusive de sprong gaat maken.
Veel PC ports van PlayStation-games worden gemaakt door Nixxes Software, een Nederlandse studio die door PlayStation Studios gebruikt wordt als PC-specialist. De studio heeft nu een vacature geplaatst voor een UX/UI engineer. Op zich is dat niet opvallend, maar Nixxes noemt ervaring met Coherent middleware als een pluspunt voor sollicitanten.
Coherent wordt in veel games gebruikt om de interface te verzorgen, maar er is één game die eruit springt wanneer je het hebt over een vacature van een PlayStation-studio. Ratchet & Clank: Rift Apart maakt namelijk gebruik van Coherent UI. De franchise is een PlayStation-icoon, maar heeft nog geen games op PC.

Komt Ratchet & Clank Rift Apart naar PC?

Rift Apart is bovendien een titel van Insomniac Games. Beide Spider-Man games van de studio hebben al PC-ports gekregen. Sony lijkt het werk van de studio dan ook zeker interessant te vinden voor PC ports.
Er zijn dus de nodige aanwijzingen dat Ratchet & Clank naar PC komt. Maar er zijn nog genoeg andere games die Coherent Middleware gebruiken, dus een garantie is het zeker niet. In het verleden zijn PC-ports van PlayStation games niet altijd heel goed geheim gehouden, dus wellicht weten we sneller meer dan Sony hoopt.