Hogwarts Legacy levert flink in op Switch

News
woensdag, 15 november 2023 om 11:00
hogwarts legacyf1610368146
Het heeft even geduurd, maar Hogwarst Legacy is eindelijk beschikbaar op alle platforms waarvan werd beloofd dat de game erop zou verschijnen. De Switch versie is namelijk uit. Helaas levert de game flink in, en niet alleen op grafisch gebied.
Ondanks de nodige controverse was Hogwarts Legacy begin dit jaar een enorme hit. Inmiddels is de game ook verschenen voor Nintendo Switch. Deze versie introduceert helaas iets dat nog geen enkele andere versie had, namelijk laadtijden.
Op PlayStation, Xbox en PC kan een speler helemaal van het interieur van Zweinstein naar Zweinsveld lopen zonder dat de game zichtbaar hoefde te laden. De wereld was helemaal naadloos. Maar in de Switch-versie moet je met een knop bevestigen dat je Zweinsveld in wil, waarna er 30 tot 50 seconden een laadscherm in beeld is, zo wordt uitgelicht door YouTuber SwitchUp
Hetzelfde geldt wanneer je winkels wil betreden. Per winkel moet je laden, terwijl spelers op PC, Xbox en PlayStation soepel van de straat naar binnen konden en andersom. Aangezien er in Zweinsveld zo’n 15 gebouwen zijn, kunnen de laadtijden zich flink opstapelen als je er meerdere wil bezoeken.

Hogwarts Legacy krijgt flinke grafische downgrade op Switch

De laadtijden zijn niet het enige minpunt van de Switch-versie van Hogwarts Legacy. Zoals te verwachten viel, ziet de game er op Nintendo’s draagbare console ook een stuk minder goed uit. Uiteraard zal het van de speler afhangen of die zich stoort aan de mindere visuele kwaliteit en de laadtijden.