Day 1 patch voor Hogwarts Legacy op Switch is groter dan de game

News
vrijdag, 27 oktober 2023 om 14:00
hogwarts legacyf1610368146
Binnenkort komt Hogwarts Legacy eindelijk naar de Switch. Zoals veel andere games tegenwoordig, wordt de Harry Potter-RPG ook voorzien van een day 1 patch. Opvallend genoeg is die in dit geval groter dan wat er op de cartridge staat.
Games krijgen vaak op de dag van lancering al een patch, bijvoorbeeld om de game soepeler te laten draaien dan de versie die op de disc of cartridge staat. Ook Hogwarts Legacy krijgt een day 1 patch, maar die is maar liefst 8 GB groot. Dit terwijl er maar 7 GB op de cartridge staat.
Dat doet meteen vermoeden dat de keuze van Warner Bros. om het over een day 1 patch te hebben misleidend is en dat de game zonder die download niet gespeeld kan worden. Dat wil nog wel eens voorkomen bij Switch-ports van games die al eerder op krachtigere consoles verschenen. Op de hoes van Hogwarts Legacy is bovendien te lezen dat er een download vereist is.
Als de game inderdaad verdeeld is over een cartridge en een download is dat in dit geval alsnog opmerkelijk. Er zijn namelijk Switch-cartridges waar de totale 15 GB gewoon op zou passen. Helaas komt het vaker voor dat uitgevers ervoor kiezen om bijna niets op een disc te zetten terwijl dat wel zou kunnen. Er was vorig jaar bijvoorbeeld een kliene controverse om de bijzonder kleine hoeveelheid data die op de disc van Modern Warfare 2 stond.

Wanneer is de release van Hogwarts Legacy op Switch?

Spelers die Hogwarts Legacy graag op Switch willen, moeten nog een paar weken geduld hebben. De game verschijnt namelijk op 14 november op Nintendo’s hybride console. Op andere platforms is hij al sinds februari beschikbaar, of in het geval van de last-gen consoles sinds mei.