Hogwarts Legacy laat je als transgender spelen

News
woensdag, 03 maart 2021 om 9:00
hogwarts legacyf1673674949
De komende Harry Potter-game, Hogwarts Legacy, laat je een transgender personage creëren als je dat wil. De game laat je hierbij helemaal vrij in hoe je eruit ziet én hoe je aangesproken wil worden. Dat meldt Bloomberg.
Hogwarts Legacy zal bij het opstarten van de game verschillende opties bieden om je eigen karakter te maken. Zo kun je kiezen uit verschillende soorten lichaamsbouw, de hoogte en de stem van je personage en of je aangesproken wil worden als tovenaar of tovenares. De keuze om als transgender te spelen zijn volgens medewerkers die anoniem willen blijven een tegenreactie van de studio op de uitlatingen van J.K. Rowling.
Zij deed afgelopen jaar nog een aantal transfobische uitspraken die ervoor zorgden dat ze in opspraak raakte. De ontwikkelaars bij Avalanche Software waren hier ook niet blij mee en eisten de optie in de game. Avalanche en Warner Bros. wilden dit eerst niet, maar hebben uiteindelijk ingestemd met de optie om een transgender personage te kunnen maken. De andere optie was om transgender karakters in de game voorbij te laten komen.

Hogwarts Legacy onlangs nog uitgesteld

De Harry Potter game is onlangs nog uitgesteld. De game zou eigenlijk nog dit jaar uitkomen, maar dit is verplaatst naar 2022. Destijds werd er geen reden voor de uitstel gegeven door mede-ontwikkelaar Portkey, maar wellicht is die nu duidelijk. Zowel Avalanche Studios als Warner Bros. hebben geen commentaar op het uitstel gegeven.
De game moet, wanneer deze uitkomt, een boel bekenden en bekende locaties met zich meebrengen. Verder zal de game je een open wereld bieden en natuurlijk een gezonde dosis magie!

Populair Nieuws

Laatste Reacties