Hogwarts Legacy-karakter is een duidelijk antwoord op J.K. Rowling

News
maandag, 06 februari 2023 om 13:30
hogwarts legacy screenf1674732515
De laatste jaren heeft auteur J.K. Rowling voor veel controverse gezorgd door haar uitspraken over transgender personen. Hogwarts Legacy laat nu duidelijk merken hoe de ontwikkelaar denkt over die uitspraken.
Let op: dit bericht bevat lichte spoilers over Hogwarts Legacy!
J.K. Rowling heeft zich een paar jaar geleden hard uitgesproken over transgenders en blijft sindsdien stug voet bij stuk houden. Dat heeft gezorgd voor veel kritiek, inclusief mensen die de hele wereld van Harry Potter in de ban stoppen.
Het is dan ook niet zo vreemd dat Alan Tew, de game director voor Hogwarts Legacy, is gevraagd naar de opmerkingen van Rowling. Tew weet dat de game gemaakt is voor ‘een divers publiek’ en de ontwikkelaar heeft dan ook geprobeerd om te zorgen dat iedereen zich welkom voelt.
Het is een vrij politiek antwoord, maar met de game zelfs heeft Avalanche Software een duidelijker statement gegeven. In Hogwarts Legacy komt je al vrij snel tijdens de main story in het dorpje Hogsmeade, waar de taverne The Three Broomsticks in het midden staat. De eigenaar is de sympathieke Sirona, die na een paar gesprekken aangeeft dat ze de transitie heeft gemaakt van wizard naar witch.

Meer kritiek op J.K. Rowling

De uitspraken van de auteur van Harry Potter hebben gezorgd voor een flinke rift in de franchise. Zo hebben Daniel Radcliffe, Rupert Grint en Emma Watson zich allemaal uitgesproken tegen de views J.K. Rowling, ondanks dat ze veel te danken hebben aan haar universum.
Een stemacteur in Hogwarts Legacy heeft door de kwestie veel kritiek gekregen op social media. Sebastian Croft is namelijk ook de ster in de LGBT-serie Heartstopper op Netflix. Fans van de show voelden zich verraden dat de acteur nu in een game zit die zich afspeelt in het Harry Potter-universum.

Populair Nieuws

Laatste Reacties