Overwatch 2 krijgt eindelijk een nieuwe map

News
maandag, 06 februari 2023 om 13:00
overwatch 2 antarctic mapf1675600887
Na een matige lancering komt Overwatch 2 langzaam op gang. Met een handvol nieuwe heroes en een paar nieuwe mappen begon dit tweede deel van Overwatch een moeizame lancering. Maar Blizzard leert van zijn fouten en laat weten dat seizoen drie een gloednieuwe map zal krijgen.
Op 7 februari zal er een nieuwe map in de rotatie komen voor de game mode Control. De map zal zijn debuut maken onder de naam Antartic Peninsula, wat betekent dat we naast een deathmatch map vol met ijs ook kunnen glijden en glibberen op een control map. Op de map zijn drie checkpoints die overgenomen moeten worden om de payload verder te kunnen duwen naar zijn eindbestemming waar de zoete overwinning ligt te wachten. Blizzard is druk bezig om de nieuwe mappen te voorzien van een unieke lay-out zodat de games genoeg afwisseling hebben.

Ontwerpen nieuwe map ging niet moeiteloos

Het maken van de map bracht meer moeite met zich mee dan dat er gedacht werd. De map makers van Blizzard zijn gewend om straten, auto’s, wegen en gebouwen te ontwerpen en samen te voegen tot een leuke map. Toen het ontwerpteam daarom opzocht ‘Antartic’ op Google moesten ze even slikken, omdat dit in de verste verte niet eens een beetje lijkt op een begaanbare weg met straatlantaarns aan beide kanten. Tijdens het ontwerpen van de map zijn de nodige eastereggs niet weggelaten.
De map is gebaseerd op het achtergrondverhaal van de heroe Mei, die jaren geleden samen met haar collega’s op expeditie is gegaan naar Antartica om onderzoek te doen. Tijdens dit onderzoek is iedereen bevroren van de kou en is jaren lang vergeten zonder dat er naar hen gezocht is. Tenminste, dat is wat de Overwatch fanaten tot nu toe geloven. De map ontwerpers hebben geprobeerd meer achtergrondverhaal toe te passen naar waar er niet naar Mei en haar collega’s is gezocht.

Populair Nieuws