Hogwarts Legacy heeft een bijzonder diversiteitsprobleem

News
maandag, 13 februari 2023 om 12:00
hogwarts legacy hippogryphf1675675091
Hogwarts Legacy lijkt een groot succes te zijn. De game scoort goed bij de reviewers wordt veel gestreamed op Twitch en is een van de populairste games op Steam. Toch hebben gamers een bijzonder diversiteitsprobleem, dat al snel opgelost werd met een user-made mod.
Hogwarts Legacy is mateloos populair en behoort tot de meest succesvolle game-lanceringen ooit. Op Steam noteerde de game het op één na hoogste aantal gelijktijdige spelers ooit voor een singleplayer game, hoger dan bijvoorbeeld Fallout 4, maar nog net achter Cyberpunk 2077. Toch is er nogal wat controverse rond de game en dat niet alleen vanwege uitspraken van de geestelijk moeder van het hele Potterverse, J.K. Rowling. Nee, diverse spelers klagen erover dat ze hun karakter in de game niet 'wit' genoeg kunnen maken!
Hogwarts Legacy heeft net als veel games een uitgebreide optie om je karakter aan te passen. Wie alleen aan de slag gaat met de character creator mode en daar bijvoorbeeld het evenbeeld van Draco Malfoy wil namaken, merkt al snel dat de huidskleur van je karakter niet net zo 'wit' te maken is als die van Draco. Big deal, zou je denken, maar vooral spelers uit Noord Europa klagen nu dat het nu onmogelijk is een evenbeeld van zichzelf in de game te maken.

Modders snellen te hulp

Het duurde niet lang voordat de mod-scene dit probleem ook onderkend had en in no-time werd een mod uitgebracht onder de naam Paler and Darker Skins for Player Character. Hoewel deze mod zowel extra donkere als extra lichte huidskleuren toevoegt, lijken spelers de mod toch vooral te gebruiken om de 'wittere' huidskleuren mogelijk te maken. De mod voegt geen nieuwe huidskleuren toe, maar maakt de lichtste en donkerste huidskleuren wat uitgesprokener.
De mod is meteen flink populair. Het is al gelijk de meest populaire mod op nexusmods.com voor de game, populairder dan mods die de framerate oppoetsen of andere technische verbeteringen doorvoeren.