Hoge kans op regen voor de Grand Prix van Nederland

News
dinsdag, 30 augustus 2022 om 15:00
si202204240611 newsf1653639087
Hoewel het de laatste tijd behoorlijk droog is geweest in Nederland, stijgt de kans op regen steeds verder voor het aankomende weekend. Dat kan betekenen dat we een natte Grand Prix van Nederland gaan krijgen.
Wie momenteel uit het raam kijkt in Nederland wordt begroet door een blauwe lucht en een zonnetje. Dat weer houdt ook de komende dagen aan, waardoor het perfect weer is om lekker naar buiten te gaan. Wanneer de eerste fans arriveren voor de Grand Prix van Nederland, kunnen ze ook van het zonnetje genieten.
Maar volgens het weerbericht zal het warme weer niet het hele raceweekend lang aanhouden. Volgens Weather.com wordt het vrijdag nog warm en droog, met 25 graden voor de eerste vrije trainingen. Zaterdag blijven de temperaturen hoog, maar is er 41 procent kans op regen in de middag.
Zondag, wanneer de race zelf wordt gehouden, lijkt het erop dat het echt een natte dag wordt. De kans op neerslag staat dan namelijk op maar liefst 70 procent. Het zal voor de coureurs dus een uitdagende race worden op Circuit Zandvoort, in combinatie met de krappe baan en de hoge banking van de bochten.

Verstappen maakt zich geen zorgen over regen

Ondanks dat de kans op regen steeds meer stijgt, zal Max Verstappen zich niet veel zorgen te maken voor zijn thuisrace. De Nederlander heeft namelijk keer op keer bewezen dat hij goed uit de voeten kan op een nat circuit. Met name de Grand Prix van Brazilië in 2016 staat voor altijd in het geheugen gegrift bij veel F1-fans.
Als je niks wil missen van de Grand Prix van Nederland, houdt dan goed het tijdschema in de gaten. De tijden zijn namelijk aangepast ten opzichte van de Grand Prix van België.