Perfect Dark gamestudio loopt helemaal leeg

News
woensdag, 16 maart 2022 om 18:00
perfect dark rebootf1612348986
Eerder was er al bekend dat de Perfect Dark Game een reboot zou krijgen voor de nieuwere generaties. Het lijkt er alleen op dat er iets niet goed gaat bij de studio en de toekomst van de game kan in de problemen raken.
Waar het er eerst uitzag alsof The Initiative voor een redelijke uitdaging stond omdat zij twee grote rollen binnen de studio moesten vervangen, gaat de situatie van kwaad naar erger. Het was al bekend dat er iets niet lekker ging bij de studio. Dan Neuburger, de voormalig game director, had de studio al verlaten. Neuberger was overigens niet de eerste persoon die het schip verliet, want daarvoor heeft Drew Murray, de game designer, besloten om terug te gaan naar Insomniac Games.
Maar het probleem blijkt velen malen groter te zijn dan alleen dan deze twee werknemers. Volgens VGC heeft de studio namelijk al een langere tijd problemen met haar werknemers. De problemen zouden zo’n 12 maanden geleden begonnen zijn en zouden ervoor hebben gezorgd dat inmiddels 34 mensen al zijn opgestapt. Niet alleen klinkt dat verbazingwekkend hoog, in perspectief is dit ongeveer de helft van de studio.

Geen inbreng, geen resultaat

Dan vraag je je al snel af wat er gebeurd zou zijn dat er zoveel werknemers een project waar ze gepassioneerd over zijn verlaten. Het probleem in de studio zou te maken hebben met creatieve vrijheid en een langzame ontwikkeling. De voormalig werknemers zouden zich niet gehoord voelen en daarom abrupt zijn vertrokken. Voor fans van de franchise is dit erg slecht nieuws want het verliezen van zoveel werknemers gaat vaak ten koste van de game. Het is dan ook nog maar de vraag of de ontwikkeling van Perfect Dark afgemaakt kan worden.

Populair Nieuws