Hideo Kojima werkt aan nieuw project

News
donderdag, 22 oktober 2020 om 14:00
dypx6c5phl9gnuf8jltqtvf1603366564
Hideo Kojima, het meesterbrein achter Death Stranding en Metal Gear Solid, werkt aan een nieuw project. Zijn studio Kojima Productions heeft dat op Twitter bevestigd en zoekt versterking.
Wat we precies kunnen verwachten is nog niet bekend, enkel dat er gewerkt wordt aan een compleet nieuw project. Dat het om een volgende game gaat is eigenlijk al duidelijk. Daarvoor is Kojima Productions op zoek naar nieuw talent om in het kantoor in Tokyo aan de slag te gaan, zo blijkt uit de openstaande vacatures. Het team wil onder andere extra programmeurs, game- en sound designers en schrijvers.
Toch heeft Kojima vorig jaar ook de wens aangegeven om met zijn studio films te maken. Volgens hem groeien films, series en games steeds meer naar elkaar toe en verandert het gebied er tussenin langzaam in een grijs gebied. Daarin is van alles mogelijk en dat moedigt Kojima aan om een nieuwe weg in te slaan met Kojima Productions.

Is Kojima's nieuwe project een horrorgame met Junji Ito?

Eerder kwam naar buiten dat Kojima de handen misschien opnieuw ineen zou slaan met horrorschrijver Junji Ito. Laatstgenoemde vertelde namelijk tijdens Comic Con@Home dat Kojima aan een horrorgame werkt en de twee met elkaar in gesprek zijn gegaan. Ito zou betrokken zijn geweest bij de ontwikkeling van Silent Hills als die game nooit was geannuleerd, dus mogelijk vloeit er uit die samenwerking alsnog iets engs voort.
Kojima's laatste game was Death Stranding uit 2019. Dit was een compleet nieuw IP van de Japanse game-ontwikkelaar en zijn eerste titel sinds hij scheidde van Konami. De meningen waren wat verdeeld toen de game eenmaal uitkwam. Het was een typisch gevalletje 'je houdt ervan of niet'. XGN-redacteur Luuc gaf de game destijds een 8,5 in de uitgebreide review.