Nyck de Vries niet blij met beoordeling van zijn prestaties

News
vrijdag, 23 juni 2023 om 9:30
nyck de vries gp miami 2023f1683805490
Ondanks dat zijn F1-carrière pas net is begonnen, worden er nu al vraagtekens gezet bij de toekomst van Nyck de Vries bij AlphaTauri. De coureur vindt het alleen niet eerlijk waar hij nu op wordt beoordeeld.
Het is geen geheim dat de positie van Nyck de Vries onder druk staat. Red Bull Racing-adviseur Helmut Marko heeft de Nederlander een tijdje terug al een waarschuwing gegeven, met de mededeling dat hij echt moet gaan presteren. Samen met Logan Sargeant is De Vries de enige coureur dit seizoen die nog geen punten heeft gescoord.
Sinds de waarschuwing heeft de Nederlander alleen nog niet echt indruk gemaakt. Tijdens de GP van Canada maakte hij zelfs een grote fout, waardoor hij zelf en Kevin Magnussen de escape road in moesten rijden.
De Vries vindt de beoordeling van zijn prestaties aan de hand van cijfers alleen niet eerlijk. Dat legt hij uit in een interview met The Athletic.

“Het is heel gemakkelijk voor iemand van buitenaf, en ik denk in het algemeen in de wereld, om succes alleen af te meten aan mijn cijfers en ik zou zeggen prestaties of prestaties. Maar ik denk dat het oneerlijk is. Ik denk dat het niet helemaal recht doet aan al het andere werk. Al het werk en alle tijd die je hebt gestoken in het verwezenlijken van je dromen en doelen wordt niet eerlijk genoeg afgemeten.”

Omgekeerde wereld voor De Vries

De huidige situatie van De Vries staat in sterk contrast met vorig jaar, toen hij Alexander Albon verving voor de GP van Italië in een Williams. Hij wist toen in zijn eerste race meteen punten te scoren en meerdere teams hadden interesse geuit in de diensten van de Nederlander voor 2023. Nu is het zelfs mogelijk dat de Nederlander halverwege het seizoen al wordt vervangen.

Populair Nieuws