Disney CEO heeft stilletjes "meerdere projecten om zeep geholpen"

News
woensdag, 06 maart 2024 om 12:00
disneylogof1632855639
Meerdere projecten bij Disney komen nooit meer uit. CEO Bob Iger zegt namelijk dat er verschillende projecten om zeep zijn geholpen, waar geen geloof meer in was.
Het afgelopen jaar was niet geweldig voor Disney. Het gigantische mediabedrijf kon altijd wel vertrouwen op een aantal zekerheidjes als het aankomt op films en series, maar zelfs de Marvel Cinematic Universe is geen gegarandeerd succes meer. En het universum ligt nu ook overhoop door het ontslag van Jonathan Majors, die Thanos moest opvolgen als Conqueror Kang.
Door die tegenvallende resultaten heeft CEO Bob Iger een aantal moeilijke beslissingen moeten nemen. Dat laat de topman van het bedrijf weten tijdens het Morgan Stanley Conference, zo meldt The Hollywood Reporter.

“Je moet dingen waar je niet meer in gelooft om zeep helpen en dat is niet makkelijk in deze business, want je bent al begonnen, je hebt al kosten gemaakt of het is een relatie met je werknemers of met de community. Het is niet gemakkelijk, maar je moet moeilijke beslissingen nemen. We hebben die moeilijke beslissingen genomen. We zijn er niet zo publiekelijk over geweest, maar we hebben al een paar projecten stopgezet waarvan we vonden dat ze niet sterk genoeg waren.”

Welke projecten zijn geschrapt?

Fans zullen dus afscheid moeten nemen van een aantal projecten die nooit meer het daglicht zullen zien. Om welke films of series het precies gaat, dat heeft Iger niet laten weten. Wel is duidelijk dat in ieder geval één film van de release-kalender van Disney is geschrapt: Magazine Dreams.
De film was een drama met Jonathan Majors erin. Nadat de acteur is veroordeeld voor het mishandelen van zijn ex-vriendin, heeft Disney besloten om het project te schrappen. Andere studio’s zijn wel vrij om de film over te kopen, zo heeft Disney bevestigd.