Helft van HBO Max-abonnees weer weg na Wonder Woman

News
woensdag, 02 februari 2022 om 12:30
hbo max 1 scaledf1702049380
Op 8 maart is het zo ver, dan begint HBO Max in Nederland met het uitzenden van de verschillende content. Ongetwijfeld zal de streamingdienst er ontzettend veel abonnees bij krijgen. Alleen is het krijgen van nieuwe leden niet heel moeilijk, de truc zit hem in het behouden van deze abonnees.
Er is nieuwe data uitgekomen rondom het aantal abonnees van HBO Max. Hierin is te zien dat de streamingdienst er vorig jaar ineens gigantisch veel leden bij kreeg. De reden hierachter is het debuut van Wonder Woman 1984. Helaas kreeg HBO Max het niet voor elkaar deze leden ook te behouden. Ongeveer de helft van de abonnees hebben hun lidmaatschap binnen zes maanden opgezegd, 31% heeft zelfs binnen een maand het lidmaatschap stopgezet. Gelukkig voor HBO Max zijn zij niet het enige slachtoffer.
Hetzelfde gebeurde namelijk ook op Disney+ en Apple TV+. Disney verloor een hoop leden die alleen maar kwamen voor Hamilton, terwijl Apple TV+ een groot deel van haar leden verloor omdat deze alleen maar de show Greyhound wilden kijken. Alhoewel dit lijkt op een verlies voor de streamingdiensten is het tegendeel waar. Wanneer een streamingdienst er 100% meer leden bij krijgt en 50% daarvan zegt weer af, dan heeft de dienst toch een winst van 50% aan nieuwe leden. De groei van streamingdiensten gaat vaak met twee stappen vooruit en weer één stap terug.

HBO Max in Nederland

HBO Max zal er binnenkort wel veel leden bij krijgen aangezien de dienst binnenkort zijn debuut heeft in Nederland. Ook andere Europese landen zoals Portugal zullen vanaf 8 maart van de streamingdienst gebruik kunnen maken. Wij bij XGN zitten er bovenop, en hebben alvast een lijst voor jou samengesteld met shows die je in de gaten moet gaan houden! HBO Max biedt een ruim assortiment van film en series aan, een groot deel van dit aanbod vind je hier. Welke show hopen jullie binnenkort op HBO Max te vinden?

Populair Nieuws