HBO’s The Last of Us bereikt nieuwe mijlpaal

News
zaterdag, 04 maart 2023 om 12:30
go1 63d4e747ae799f1675513297
De verfilming van The Last of Us is een groot succes voor HBO. De kijkcijfers van de serie blijven maar groeien, waardoor er nu een nieuwe mijlpaal is bereikt.
In de week van 30 januari is HBO’s The Last of Us keken kijkers in de Verenigde Staten meer dan 1 miljard minuten naar de serie, zo blijkt uit data van Nielsen Media Research, het bedrijf dat de kijkcijfers in de VS meet. De data werden gedeeld door Deadline. Het is de eerste keer sinds de serie in januari uitkwam dat kijkers zoveel minuten keken.
Het exacte aantal minuten is 1.2 miljard. Het gaat hierbij dus wel alleen om streams in de Verenigde Staten. Ook werd er alleen gekeken naar HBO Max, terwijl de serie ook op tv werd uitgezonden. Aangezien HBO Max in nog veel meer landen beschikbaar is, ligt het werkelijke aantal streams waarschijnlijk een stuk hoger.

Is The Last of Us seizoen 2 dichterbij dan we denken?

Het grote succes van The Last of Us leidde al na twee afleveringen tot de aankondiging van een tweede seizoen. Wanneer we dit seizoen kunnen verwachten is nog niet bekend, maar onlangs leek Pedro Pascal, die Joel speelt, erop te hinten dat de opnames dit jaar nog kunnen beginnen. Goed nieuws voor fans, want seizoen 1 heeft nog maar twee afleveringen over. De laatste aflevering verschijnt in Nederland op maandag 13 maart.
Of het na seizoen 2 klaar is met de verfilming van de populaire game is nog afwachten. Showrunner Craig Mazin heeft namelijk al laten weten dat een derde seizoen ook mogelijk is. Eén seizoen zou namelijk niet genoeg zijn om The Last of Us Part II te verfilmen.