Square Enix gaat 'agressief gebruikmaken' van AI

News
dinsdag, 02 januari 2024 om 10:00
final fantasy vii remakef1578385455
Vorig jaar is AI een groot gespreksonderwerp geworden, ook op het gebied van games. Square Enix is van plan om er vol op te duiken, zo laat de president van het bedrijf weten.
Als er één onderwerp populair was in 2023, dan was het wel kunstmatige intelligentie, beter bekend als AI. Programma’s als ChatGPT en DALL-E zorgden ervoor dat de technologie nu echt bekend is bij het grote publiek, inclusief alle mogelijkheden.
Daarnaast zijn ook ontwikkelaars en uitgevers aan het experimenteren met AI en hoe het gebruikt kan worden bij de ontwikkeling van games. Dat heeft voor wisselende resultaten gezorgd, maar één partij is in ieder geval erg enthousiast.
Takashi Kiryu, de president van Square Enix, zegt namelijk vol in te zetten op AI. Dat laat hij weten in de traditionele nieuwjaarsbrief van het bedrijf.

“We zijn ook van plan om AI en andere geavanceerde technologieën agressief toe te passen op zowel onze contentontwikkeling als onze uitgeeffuncties. Op korte termijn willen we onze ontwikkelingsproductiviteit verhogen en onze marketinginspanningen verfijnen. Op de langere termijn hopen we deze technologieën te gebruiken om nieuwe vormen van content voor consumenten te creëren, omdat we geloven dat technologische innovatie zakelijke kansen biedt.”

AI voor Final Fantasy

In de brief laat Kiryu geen details los over hoe AI precies gebruikt gaat worden voor games van Square Enix. Eerder heeft de co-regisseur voor Final Fantasy VII Remake wel al laten weten dat zijn team een AI tool heeft gemaakt voor de gezichtsanimaties en lip-syncing van personages in de game. Mogelijk wordt deze technologie nog verder uitgebreid voor Final Fantasy VII Rebirth.