HBO Max vindt dat ze het erg goed doen

News
vrijdag, 07 januari 2022 om 14:30
hbo maxf1650354911
HBO Max doet het erg goed, volgens HBO Max zelf. De streamingsdienst zal namelijk meer dan 73,8 miljoen abonnees hebben.
Volgens de abonneecijfers van AT&T lijkt het er op dat HBO Max het aardig goed doet. Eerder deze week onthulde AT&T namelijk dat ze hun verwachte eindejaardoel hebben overtroffen met meer dan 73,8 miljoen totale abonnees tussen HBO en HBO Max.
Deze overwinning van HBO komt na een jaar van langverwachte filmdebuten zoals Dune en The Matrix Resurrections, die ervoor zouden zorgen dat de streamingsdienst een boost zou krijgen van abonnees. HBO Max zal nu de op twee na grootste streamingsdienst ter wereld zijn. De grootste streamingsdienst op dit moment is Netflix en heeft wereldwijd maar liefst 218 miljoen abonnees.
Het blijkt nu wel dat de cijfers van AT&T twee afzonderlijke diensten HBO en HBO samen zijn geteld. Er is geen onderscheid gemaakt hoeveel abonnees elke dienst afzonderlijk heeft. Jaclyn Mandelbaum, WarnerMedia-woordvoerder, vertelde The Verge dat meer informatie over de inkomsten over een paar weken bekend zal worden gemaakt door AT&T, maar ze weigerde de cijfers voor elke service te specificeren.

HBO Max komt naar Nederland

Hoewel HBO Max niet in Nederland beschikbaar is, komt daar dit jaar wel verandering in. De streamingsdienst zal in 2022 naar Nederland komen, maar een specifieke datum is nog niet bekendgemaakt. Eind vorig jaar kregen de eerste Europese landen al de streamingsdienst en begin 2022 staan een aantal Oost-Europese landen op de planning om deze streamingsdienst te krijgen.