HBO Max komt met nog een DC-serie

News
woensdag, 04 mei 2022 om 12:00
schermafbeelding 2022 05 04 om 100323f1651651473
Het lijkt erop dat na Peacemaker er nóg een The Suicide Squad spin-off in de maak is voor HBO Max. Dit keer zou Viola Davis’ Amanda Waller centraal staan.
Deadline meldt dat HBO Max werkt aan een Peacemaker en The Suicide Squad spin-off over Amanda Waller. Viola Davis is in gesprek om terug te keren in de rol en als uitvoerend producent. Christal Henry, die onder andere aflevering voor Watchmen heeft geschreven, is de schrijver en uitvoerend producent voor de spin-off. Ook James Gunn is bij dit nieuwe project betrokken als uitvoerend producent.

Suicide Squad spin-off is geen komedie

In januari meldde Deadline al dat James Gunn aan een tweede Suicide Squad spin-off serie werkte. Destijds gaf hij aan dat het ‘verbonden was aan dit universum’, maar ‘het is niet echt een komedie zoals Peacemaker’. Peacemaker was overigens een groot succes voor HBO Max: het eerste seizoen had het grootste dagpubliek voor een Max Original-serie tot nu toe. Logisch dus dat HBO Max de serie heeft verlengd voor een tweede seizoen.
Amanda Waller is een hoge ambtenaar en directeur van A.R.G.U.S. die de Suicide Squad oprichtte, omdat ze een team van vervangbare metahumans wilde samenstellen om geheime operaties uit te voeren tegen gevaarlijke bedreigingen. Viola Davis nam de rol van Waller al in Suicide Squad (2016) en The Suicide Squad (2021) op zich. Ook is ze kort te zien in Peacemaker.
HBO Max en Warner Bros. TV hebben nog niet op de berichtgeving van Deadline gereageerd.

Populair Nieuws