HBO Max kondigt eerste Nederlandse original aan

News
donderdag, 28 april 2022 om 17:30
hbo maxf1650354911
HBO Max is nu een tijdje beschikbaar in Nederland een biedt films en series van Warner Bros. en HBO als grote publiekstrekkers. Nu komt de dienst met haar eerste Nederlandse productie. Die is alleen van een heel ander kaliber, want het is een Nederlandse versie van de datingshow FBoy Island.
De eerste Nederlandse procutie voor HBO Max is geen prestigieuze dramaserie, maar een datingshow. FBoy Island is bedacht door Elan Gale, die ook verantwoordelijk is voor The Bachelor. In de serie, die al een succesvolle Amerikaanse variant heeft, gaan drie vrouwen op zoek naar de liefde.
Daarvoor reizen ze af naar een eiland waarop er 16 mannen op ze wachten. De helft van die mannen vindt zichzelf een ‘Nice Guy’ en is op zoek naar een relatie, terwijl de andere helft zichzelf een FBoy noemt (waarbij je zelf mag bedenken waar de F voor staat). De FBoys zijn er alleen om een geldprijs te winnen.
FBoy Island wordt omschreven als een “programma met een knipoog naar het dating genre”. Het zou bovendien een sociaal experiment zijn. Want wie weet kan één van de FBoys nog veranderen.

FBoy Island gepresenteerd door Lisa Loeb

De Nederlandse versie van FBoy Island wordt gepresenteerd door cabaretière en Slimste Mens-winnaar Lisa Loeb. Ze vertelt vereerd te zijn de serie te mogen presneteren en noemt het een komische show met “heerlijke twists”. Het is nog niet bekend wanneer de serie verschijnt.
Als je niet van de datingshows bent kun je ook goed terecht bij HBO Max. Een spirituele opvolger van The Wire is daar nu van start gegaan. Ook is bekend waneer Fantastic Beasts 3 naar de dienst komt.