HBO Max krijgt veel exclusieve films erbij door nieuwe samenwerking

News
vrijdag, 08 december 2023 om 18:00
hbo max 1 scaledf1702049380
HBO Max heeft bekendgemaakt een exclusieve deal getekend te hebben met filmstudio A24. Dat zal betekenen dat films van het filmhuis in de toekomst exclusief op de streamingdienst aangeboden zullen worden.
Voorbeelden van de films die naar HBO Max zullen komen zijn The Whale en Uncut Gems. Eerder had de studio een exclusieve deal met streamingplatform Showtime, maar deze overeenkomst verliep eerder dit jaar. Deze deal was actief vanaf 2019. Nu zal HBO Max verheugd zijn om deze films te verwelkomen naar het platform.
A24 gaat binnenkort Iron Claw uitgeven en is momenteel bezig met een biopic van miljardair Elon Musk. Deze projecten zullen dus ook exclusief te zien zijn op HBO Max. Laatstgenoemde film zal geregisseerd worden door regisseur Darren Aronofsky die ook al The Whale regisseerde voor A24 en ook bekend staat om zijn verantwoordelijkheid van projecten zoals The Wrestler en Black Swan.

De strijd tussen streaming platforms

Er is een harde strijd gaande in de wereld van streamingdiensten en HBO Max zal dus zijn best moeten doen om zich te onderscheiden van de rest. Zo heeft Netflix besloten om zich meer te gaan richten op games en dat plan lijkt nu ook interessant te zijn voor Disney+.